Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Πάρης Μπίλλιας, πρόεδρος του ΤΕΕ-Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας

ERT3Social,28/03/2016


«Τα λάθη που οδήγησαν στην καθυστέρηση του έργου είναι πολλά, αλλά πρόκειται κυρίως για το χαμηλό επίπεδο ωριμότητας του έργου όταν δημοπρατήθηκε, καθώς και την τηλεδιοίκησή του, δεδομένου ότι όλες οι αποφάσεις που απαιτούνται για την ομαλή πορεία λαμβάνονται από την Αθήνα. Θέλω να ελπίζω ότι η νέα διοίκηση θα προχωρήσει στις απαραίτητες αλλαγές στο οργανόγραμμα», δήλωσε ο πρόεδρος του Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Πάρης Μπίλλιας, στον 102fm του ΡΣΜ της ΕΡΤ3, και την Κατερίνα Ρενιέρη, προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. έχει γνωστοποιήσει την πρόθεσή του να βρίσκεται κάποιες ημέρες της εβδομάδας στη Θεσσαλονίκη ώστε να δίνει επιτόπου τις κατάλληλες οδηγίες για τη διευθέτηση των όποιων προβλημάτων προκύπτουν.


Ερωτηθείς για τα εμπόδια που έχουν υπάρξει μέχρι σήμερα στο έργο, μεταξύ αυτών και το ζήτημα των αρχαιοτήτων στο σταθμό της οδού Βενιζέλου, ο κ.Μπίλλιας ανέφερε ότι «αντί να βλέπουμε ποια είναι η ορθολογική λύση του προβλήματος αφήνουμε να μπαίνουν στη μέση σκοπιμότητες, εγωισμοί και ζητήματα που άπτονται της πολιτικής. Ειδικά στη Θεσσαλονίκη», πρόσθεσε, «έχουμε ταλαιπωρηθεί από τέτοιους είδους αντεγκλήσεις. Ενώ τα προβλήματα είναι αμιγώς τεχνικά, εμπλέκονται ιδεοληψίες και αγκυλώσεις.

Οι πολιτικοί προϊστάμενοι των έργων και της πόλης αρνούνται να ακούσουν τους επιστήμονες που εκφράζουν τεχνοκρατική άποψη και επιλέγουν να ακούν εκείνους που τους οδηγούν σε λάθος αποφάσεις», σημείωσε.

Τέλος, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία του έργου, επισημαίνοντας ότι «η Ε.Ε. έδωσε ξεκάθαρη εντολή» για ολοκλήρωση των εργασιών, διαφορετικά θα διακόψει τη χρηματοδότησή του. «Από τη στιγμή που υπάρχει αυτή η δαμόκλειος σπάθη είμαι αισιόδοξος», τόνισε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.