Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Κωνσταντίνος Ζέρβας, Δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης της παράταξης «Πρωτοβουλία»

ERT3Social,28/03/2016


«Κάθε αρχή είναι δύσκολη, αλλά και ελπιδοφόρα. Είναι ένα δύσκολο τεχνικά έργο, το οποίο δημοπρατήθηκε λίγο βιαστικά με έναν τρόπο “βλέποντας και κάνοντας”, αλλά είναι εφικτή η ολοκλήρωση της βασικής γραμμής ως την άνοιξη του 2017», ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, και πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.., Κωνσταντίνος Ζέρβας, στον 102fm του ΡΣΜ της ΕΡΤ3 και τον Βασίλη Πεκλάρη.



«Υπάρχει χρηματοδότηση του έργου, αλλά τα πρόσθετα ποσά, ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ, που θα προκύπτουν από διαιτησίες ή αρχαιολογικές ανάγκες, δημιουργούν και πρόσθετο κόστος, το οποίο από κάπου πρέπει να καλυφθεί, ή από τον προϋπολογισμό του ελληνικού δημοσίου ή από κάποια δάνεια που θα ληφθούν από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχει σαφής εικόνα και δεν θα είναι ένα νέο αγκάθι για τον ορίζοντα των 3,5 - 4 χρόνων ως την ολοκλήρωση του έργου», τόνισε.
Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των αρχαιοτήτων της οδού Βενιζέλου, ο κ.Ζέρβας σημείωσε ότι τάσσεται «υπέρ της απόσπασης και της επανατοποθέτησης του 85% των αρχαιοτήτων.

Ο δήμαρχος επιμένει, και κάποιοι μαζί του, στη διατήρησή τους χωρίς αποσπάσεις. Θα ήθελα να δω αυτές τις τεχνικές λύσεις, πόσο θα κοστίσουν και πόσο ενδεχομένως θα καθυστερήσουν το έργο», επεσήμανε, προσθέτοντας πως «πρέπει όλοι να συναινέσουμε και να αποσύρουμε τις όποιες ενστάσεις και ευαισθησίες, που είναι βέβαια θεμιτές, γιατί όλοι παίρνουμε ευθύνες και πρέπει να λογοδοτήσουμε».

                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.