Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Σπίρτζης - Μυλόπουλος: Ιστορική μέρα για το μετρό της Θεσσαλονίκης

thestival.gr,28/03/2016


Το σήμα για την επανεκκίνηση των εργασιών από τους μετροπόντικες, στο σταθμό του μετρό στη Νέα Ελβετία, έδωσαν σήμερα ο υπουργός Υποδομών και ο πρόεδρος της Αττικό Μέτρο Γιάννης Μυλόπουλος.


Οι δύο άνδρες τόνισαν πως η σημερινή μέρα είναι ιστορική για τη Θεσσαλονίκη, καθώς ένα μεγάλο έργο για την πόλη παίρνει ξανά "ζωή" προκειμένου να παραδοθεί για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της πόλης.

"Η σημερινή μέρα δίνει απάντηση σε όσους έλεγαν πως οι εργασίες στο μετρό της Θεσσαλονίκης δεν θα αρχίσουν. Η σημερινή μέρα είναι μέρα χαράς για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα", τόνισε ο κ. Σπίρτζης και πρόσθεσε:

"Πλέον όλα τα μεγάλα έργα είναι σε εξέλιξη και μπορούμε μπροστά για όλα τα υπόλοιπα κέντρα υποδομής".

Όσον αφορά το σταθμό του μετρό στη Βενιζέλου ο υπουργός Υποδομών τόνισε, ότι το μετρό και τα αρχαία μπορούν να συνυπάρξουν και σε συνεργασία με τις υπηρεσίες και το υπουργείο Πολιτισμού θα βρεθούν οι βέλτιστες λύσεις για την ολοκλήρωση του πολύπαθου σταθμού του μετρό της Θεσσαλονίκης.

Τέλος ο κ. Σπίρτζης ανακοίνωσε πως το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να προχωρήσει και η συμπληρωματική σύμβαση για την επέκταση της Καλαμαριάς «πακέτο» με τις υπόλοιπες επεκτάσεις προς αεροδρόμιο και Δυτικές Συνοικίες.

Από την πλευρά του ο κ. Μυλόπουλος, δήλωσε πως η σημερινή μέρα είναι το φως στην άκρη του τούνελ του μετρό της Θεσσαλονίκης.

Όπως επεσήμανε η Θεσσαλονίκη μπορεί να μιλάει για ένα μετρό το οποίο σε μια τετραετία θα λειτουργεί η βασική του γραμμή και σε μια δεκαετία ενδεχομένως να μπορεί να μπορεί να καλύψει όλα τα σημεία της πόλης, τονίζοντας παράλληλα πως τα έργα πολιτικού μηχανικού πρέπει να είναι έτοιμα ως τον Μάρτιο του 2017, αλλιώς θα χαθούν οι προθεσμίες.


Βαγγέλης Κοκολάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.