Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016

«Καρφιά» του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης σε Σπίρτζη για το έργο του Μετρό

karfitsa.gr, 18/05/2016
Σε ιδιαίτερα επικριτική διάθεση το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης κατακρίνει τις αποφάσεις του αρμόδιου υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, όσον αφορά τη συνέχιση του έργου του μετρό στην πόλη...


Όπως επισημαίνεται σε σχετικό δελτίο τύπου, «η νέα κυβέρνηση που ανέλαβε ένα μήνα μετά χρειάστηκε έναν ολόκληρο χρόνο (!) για να «διαπραγματευτεί» το αυτονόητο…δηλαδή τη συνέχιση του έργου, με την αποδοχή όλων των πλευρών των αποτελεσμάτων της διαιτησίας».

Επίσης επισημαίνεται το γεγονός ότι δεν τηρήθηκαν οι δεσμεύσεις περί επαναπρόσληψης απολυμένων  και για το ότι δεν θα πειραχθούν χαμηλοί και μεσαίοι μισθοί. «, τίποτα από όλα αυτά δεν τηρήθηκε. Η μη πρόσληψη του έμπειρου προσωπικού, «γεννά» ανησυχίες για τον τρόπο που θα πραγματοποιηθούν οι ανασκαφές από εδώ και πέρα. Ο αποκλεισμός, των προστατευμένων από το νόμο, εκπροσώπων των εργαζομένων ενισχύει αυτές τις ανησυχίες όπως και για τις συνθήκες εργασίας των νέων εργαζομένων στο μετρό, αφού ήδη οι μισθοί περικόπηκαν πάνω από 30% και εργάζονται με 3μηνες συμβάσεις ομηρίας».

Από το στόχαστρο του ΕΚΘ δεν φαίνεται να ξεφεύγει ούτε ο νέος πρόεδρος της Αττικό Μετρό Γιάννης Μυλόπουλος, που μαζί με τον αρμόδιο υπουργό τους κατηγορεί για «σε απόλυτη συμπαιγνία με την υπεργολάβο εταιρεία ΑΚΤΩΡ, «ξεχνώντας» κάθε δέσμευση που έχουν δώσει, σε όλες τις συναντήσεις μας αλλά και δημόσια με δηλώσεις τους, προχωρούν σε μια δίχως προηγούμενο εκδικητική στάση και έναν «φθηνό» εμπαιγμό των εργαζομένων, φθάνοντας ακόμα και στον εκβιασμό τους, πως αν δεν αποσύρουν τις αγωγές και τις οικονομικές τους διεκδικήσεις τότε… δεν θα επιστρέψουν στις δουλειές τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.