Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016

Μια φορά και ένα καιρό, στο Μετρό Θεσσαλονίκης (εικόνες)

altsantiri.gr,10/09/2016


Μετά απο παλινωδίες και καθυστερήσεις πολλών δεκαετιών τα πρώτα (δοκιμαστικά καιπροσομοίωσης) βαγόνια του Μετρό Θεσσαλονίκης -επιτέλους- μπήκαν στις ράγες. Δείτε το φωτογραφικό υλικό με την οπτική προσέγγιση του sooc.gr:Το έργο αποτέλεσε «ανεκπλήρωτη προφητεία» για πάμπολλες κυβερνήσεις και υπουργούς Υποδομών, σε βαθμό τέτοιο που κατέλαβε επάξια ανεκδοτολογικό χαρακτήρα. Αρκεί να σκεφθεί κανείς ότι οι πρώτες εσκαφές ξεκίνησαν το… 1986 επί δημαρχίας Σωτήρη Κούβελα!

Ο διάλογος που θα μπορούσε να συνοδέυει την βασική φωτογραφία της ανάρτησης, ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τους τεχνικούς του έργου, είναι «άσπρισαν τα μαλλιά σας για να δείτε βαγόνι να μπαίνει στις ράγες του Μετρό Θεσσαλονίκης».

Φάμελλος στο altsantiri.gr: «Δουλειά σε 1.500 οικογένειες»

Σύμφωνα με τον βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο, «το έργο βρίσκεται μπροστά από τα χρονοδιαγράμματα και πιθανότατα θα παραδοθεί πριν από τους προβλεπόμενους χρόνους».

Όπως σημειώνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συνόδευσε τον πρωθυπουργό στην επιθεώρηση των έργων, «το βασικό όρυγμα με τις δύο σήραγγες θα ολοκληρωθεί ως το τέλος του χρόνου».


Ο κ. Φάμελλος τονίζει στο altsantiri.gr ότι «το ξεπάγωμα των εργασιών δίνει δουλειά σε 1.500 οικογένειες», ενώ αποκαλύπτει ότι σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται και οι μελέτες επέκτασης του Μετρό. Η επέκταση, σε αυτή τη φάση, περιλαμβάνει τις γραμμές:

Καλαμαριά – Αεροδρόμιο Μίκρας
Βαρδάρης – Πολίχνη
Μενεμένη – Εύοσμος

Μία από τις τελευταίες μεγάλες καθυστερήσεις σημειώθηκε επί κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, αφού το έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης παρέμενε «παγωμένο» για 15 μήνες, λόγω εμπλοκής με τις ανάδοχες εταιρείες.

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, επαναδιαπραγματεύτηκε με τις τεχνικές εταιρείες -και μάλιστα με οφέλη για το δημόσιο- και το έργο ξεκίνησε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.