Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Η οικοδομή δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο διαβεβαιώνουν οι υπεύθυνοι της Αττικό Μετρό παρά την καθίζηση

thestival.gr, 04/10/2016
Σταμάτησε τη λειτουργία του από την Κυριακή το βράδυ ο μετροπόντικας που διανοίγει την σήραγγα του μετρό της Θεσσαλονίκης από τη Νέα Ελβετία προς το σταθμό Πατρικίου...


Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Μακεδονία", η οποία δημοσιεύεται σήμερα, ο λόγος για τον οποίο σταμάτησε η λειτουργία του μετροπόντικα ήταν η καθίζηση οικοδομής επί της οδού Παπαδάκη στην περιοχή της Βούλγαρη.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ η καθίζηση στην οικοδομή έφτασε πενήντα χιλιοστά όταν το όριο με βάση τη μελέτη είναι είκοσι πέντε χιλιοστά.

Οι υπεύθυνοι του μετρό αντιλήφθηκαν την καθίζηση  την Παρασκευή το μεσημέρι. Το απόγευμα της ίδιας μέρα καθώς και όλο το Σαββατοκύριακο η μία σύσκεψη διαδέχθηκε την άλλη. Έτσι φτάσαμε στο απόγευμα της Κυριακής όταν αποφασίστηκε να διακοπεί η διάνοιξη της σήραγγας μέχρι να αποτυπωθεί πλήρως το φαινόμενο και να αποφασιστούν τα μέτρα που θα ληφθούν για παν ενδεχόμενο καθώς και την θωράκιση των οικοδομών της περιοχής.

Στις αλλεπάλληλες συσκέψεις συμμετείχαν μηχανική της "Αττικό Μετρό" με επικεφαλής τον διευθυντή της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, Γιώργο Κωνσταντινίδη καθώς και μηχανικοί της αναδόχου εταιρείας.

Από τις συνεχείς γεωδομητικές μετρήσεις, οι οποίες σύμφωνα με την "Μακεδονία", ανέρχονται σε περίπου 34.000 το 24ωρο, η καθίζηση έγινε αμέσως αντιληπτή. Οι μετρήσεις δίνονται από ένα μεγάλο δίκτυο αισθητήρων το οποίο έχει εγκατασταθεί σε όλη τη διαδρομή που ακολουθούν οι μετροπόντικες για τη διάνοιξη των σηράγγων.

Η οικοδομή στην οποία παρουσιάστηκε το πρόβλημα δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο σύμφωνα με τους αρμοδίους, παρά την καθίζηση.

"Η καθίζηση αφορά τα εδάφη που βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο. Η οικοδομή είναι σχετικά καινούργια, έχει πολύ καλή θεμελίωση και στο εσωτερικό της δεν διαπιστώσαμε το παραμικρό", τόνισε μιλώντας στην "Μακεδονία", ένας εκ των μηχανικών.

Να σημειωθεί πως στο ισόγειο της οικοδομής λειτουργεί το 82ο νηπιαγωγείο του δήμου Θεσσαλονίκης.

Την καθίζηση επιβεβαίωσε στην εφημερίδα "Μακεδονία" ο διευθυντής του Μετρό της Θεσσαλονίκης, Γιώργος Κωνσταντινίδης. Ωστόσο τόνισε ότι η διακοπή της λειτουργία του μετροπόντικα έγινε για λόγους συντήρησης. " Τα προβλήματα στην περιοχή ήταν γνωστά εξαρχής. Υπάρχει εκεί το ρήγμα ενώ και τα εδάφη είναι κάπως χαλαρά σε σχέση με την υπόλοιπη διαδρομή", ανέφερε ο κ. Κωνσταντινίδης.

Ο διευθυντής του Μετρό της Θεσσαλονίκης, διαβεβαίωσε πως το πρόβλημα δεν είναι σημαντικό και πως υπάρχει στενή παρακολούθηση με χιλιάδες μετρήσεις καθημερινά.
Παράλληλα επισήμανε πως έχουν διανοιχτεί 14 χιλιόμετρα υπόγειας σήραγγας χωρίς να παρατηρηθεί τίποτα σοβαρό.

Τέλος εξήγηση πως ο μετροπόντικας σταμάτησε για λόγους συντήρησης  καθώς κάθε 1000 - 1.200 μέτρα γίνεται έλεγχος των κοπτικών του. " Μετά την επαναλειτουργία του μετροπόντικα από τη Νέα Ελβετία προς το σταθμό Πατρικίου διανοίχτηκε σήραγγα περίπου 1.100 μέτρων και συνεπώς ήρθε η ώρα συντήρησης. Εκτός αυτού μας διευκολύνει το γεγονός ότι ο μετροπόντικας βρίσκεται κάτω από το πάρκο Κρήτης και συνεπώς μπορούμε ευκολότερα να κάνουμε τις εργασίες συντήρησης που απαιτούνται", τόνισε στην Μακεδονία ο κ. Κωνσταντινίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.