Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Ν. Ηλιόπουλος: «Δεν είπα ποτέ πως το δυστύχημα στο μετρό Θεσσαλονίκης οφείλεται στις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας»

avgi.gr, 16/03/2017
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο της Θεσσαλονίκης, ο Ν. Ηλιόπουλος τόνισε ότι «Δεν μπορεί να γίνει καμία τέτοια συσχέτιση ακριβώς γιατί αναφερόμαστε σε έναν χώρο που μέσα στο 2016 είχαν γίνει πάρα πολλοί έλεγχοι και επανέλεγχοι - μπορούν να το βεβαιώσουν και τα ίδια τα σωματεία του μετρό για τη λειτουργία του ΣΕΠΕ στη Θεσσαλονίκη»...

Με κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε χθες ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος ότι δήλωσε πως «Το δυστύχημα στο μετρό Θεσσαλονίκης οφείλεται στις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας» και χαρακτήρισε «στενάχωρο» το ότι κάποιοι «προσπαθούν να στήσουν μια ψεύτικη είδηση πάνω σε ένα τόσο άσχημο γεγονός».
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο της Θεσσαλονίκης, ο Ν. Ηλιόπουλος τόνισε ότι «Δεν μπορεί να γίνει καμία τέτοια συσχέτιση ακριβώς γιατί αναφερόμαστε σε έναν χώρο που μέσα στο 2016 είχαν γίνει πάρα πολλοί έλεγχοι και επανέλεγχοι - μπορούν να το βεβαιώσουν και τα ίδια τα σωματεία του μετρό για τη λειτουργία του ΣΕΠΕ στη Θεσσαλονίκη». Μάλιστα, ανέφερε ότι στο έγιναν περισσότεροι από 30 έλεγχοι στο μετρό της Θεσσαλονίκης και επιβλήθηκαν πέντε πρόστιμα, ενώ ερωτηθείς για το αν εντοπίστηκαν σοβαρά προβλήματα ασφάλειας και υγιεινής απάντησε αρνητικά, σημειώνοντας ότι τα πέντε πρόστιμα ήταν “μικρά” και ότι “δεν έχει βρεθεί κάποιο σοβαρό πρόβλημα”.
Αναφορικά με τη στελέχωση του ΣΕΠΕ τόνισε ότι “Υπάρχουν ελλείψεις και αυτό το γνωρίζουμε και γι’ αυτό τον λόγο κιόλας στο καινούργιο οργανόγραμμα προβλέπουμε και αύξηση των οργανικών θέσεων, ανοίγουν καινούργια τμήματα, ενισχύεται η δομή του ΣΕΠΕ και ήδη κάνουμε μια δουλειά για τη στελέχωσή του”. Πρόσθεσε ότι “ήδη κάποιος κόσμος από τον ΑΣΕΠ του ‘98 έχει έρθει στην Επιθεώρηση Εργασίας, και αυτή τη στιγμή περνά την εκπαίδευσή του, και συνεχίζουμε τις προσπάθειες για τη στελέχωση”. “Αλλά το να συσχέτιζα τις ελλείψεις που υπάρχουν στη στελέχωση με το μετρό στη Θεσσαλονίκη ούτε το έκανα, ούτε θα ήταν σωστό να το κάνω. Άρα, με αυτή την έννοια, δυστυχώς είναι άλλη μία ψεύτικη είδηση που κυκλοφορεί» κατέληξε σχετικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.