Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Εντυπωσιακές εικόνες από τη διάνοιξη σηράγγων του ΜΕΤΡΟ στην Ανάληψη (ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ)

karfitsa.gr, 05/04/2017

Ολοκληρώθηκε σήμερα, παρουσία του υπουργού  Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, η διάνοιξη των δίδυμων σηράγγων του βασικού άξονα του ΜΕΤΡΟ, με τον μετροπόντικα να φτάνει στον σταθμό της Ανάληψης. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι εργασίες στην Καλαμαριά, με επέκταση από τη Μίκρα μέχρι και το αεροδρόμιο...

Πριν από την επίσημη τελετή, να σημειώσουμε ότι σημειώθηκαν διαμαρτυρίες από επαγγελματίες καθώς και από το συνδικάτο οικοδόμων του Ν. Θεσσαλονίκης.
Σε δηλώσεις του ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης τόνισε: «Είναι μια ιστορική μέρα για τη Θεσσαλονίκη. Ένα πολύ σημαντικό έργο προχωρά και έχει δρομολογηθεί η ολοκλήρωση του. Το 2019 η κεντρική γραμμή και η επέκταση για Καλαμαριά μπαίνει σε δοκιμαστική λειτουργία». Μάλιστα ο υπουργός θέλησε να «πρωτοτυπήσει» όπως είπε χαρακτηριστικά καθώς ανακοίνωσε ένα έργο που θα γίνει στην Αθήνα, από τη Θεσσαλονίκη.
«Αύριο ξεκινά ο διαγωνισμός για την γραμμή 4 του Μετρό. Ένα μεγάλο έργο αξίας 1,5 δις ευρώ». Όσον αφορά το μετρό Θεσσαλονίκης και την επέκταση του υπογράμμισε: « Η Αττικό Μετρό έχει πάρει εντολή να ωριμάσει το έργο της επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης, κυρίως προς τις δυτικές συνοικίες να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες αλλά και της σύνδεσης του έργου με το αεροδρόμιο».
Για το εργοτάξιο της Αγίας Σοφίας είπε ότι: «Δεν χρειάζεται ο κόσμος να αγχώνεται. Μακάρι σε επόμενο σταθμό να βρούμε και τον Μέγα Αλέξανδρο. Άλλο τα έργα, άλλο η ανάδειξη και ο σεβασμός στην πολιτιστική μας κληρονομιά. Όταν έχουμε τέτοιου είδους έργα ο γνώμονας δεν είναι μόνο να ολοκληρωθούν τα έργα στην ώρα τους, αλλά και να προστατέψουμε και αναδείξουμε τις αρχαιότητες».













Β. ΣΤΟΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.