Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017

Μετρό Θεσσαλονίκης: Ξεκίνησαν τα έργα της επέκτασης προς Καλαμαριά!

newsit.gr, 15/05/2017

Ξεκινά η διάνοιξη της πρώτης από τις δίδυμες σήραγγες στη γραμμή επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά. Ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε, Γιάννης Μυλόπουλος...

υπογράμμισε πως "σε έναν με ενάμιση μήνα θα έχει ξεκινήσει η διάνοιξη και της δεύτερης σήραγγας. Μέσα στο 2018 θα έχουμε ολοκληρώσει την διάνοιξη των δίδυμων σηράγγων και στην Καλαμαριά. Αυτό σημαίνει ότι το 2018 οι σήραγγες θα είναι ανοικτές και το 2019 θα μπορούμε να ξεκινήσουμε στην έναρξη των δοκιμαστικών".

Ο κ. Μυλόπουλος αναφέρθηκε και στις καθυστερήσεις που σημειώνονται στους δύο σταθμούς του Μετρό (Αγία Σοφία και Σιντριβάνι), στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. "Στο μεν σκάμμα της Αγίας Σοφίας, αναμένεται εδώ και δύο εβδομάδες να καθαρογραφεί η γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, για να ξαναρχίσουν οι εργασίες. Μετά την επίσκεψη του υπουργού η γνωμοδότηση πήγε στο γραφείο της υπουργού Πολιτισμού και σύντομα θα υπογραφεί. Στο δε σκάμμα του Σιντριβανίου, εκκρεμεί η εισήγηση από πλευράς Εφορίας Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης για το νεκροταφείο, το οποίο έχει βρεθεί εκεί, η οποία καθυστερεί λόγω φόρτου εργασίας όπως επικαλούνται οι αρχαιολόγοι".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.