Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για τους αρχαιολόγους στο μετρό Θεσσαλονίκης

thessnews.gr, 07/06/2017
Για παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις κάνουν λόγο οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής αναφερόμενοι στο θέμα της απομάκρυνσης των αρχαιολόγων με απόφαση υπουργού...


«Οι  παράνομες  και καταχρηστικές απολύσεις, εύλογα προκάλεσαν  τις έντονες αντιδράσεις του Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων, που το τελευταίο εικοσαήμερο βρίσκεται σε επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα εργοτάξια του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης, ζητώντας την αποκατάσταση των δύο αρχαιολόγων», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι η κλήση για απόλυση από την κατασκευάστρια κοινοπραξία, με την οποία είχαν υπο-γράψει συμβάσεις, ήρθε μετά την ξαφνική επίσκεψη του υπουργού Μεταφορών την προηγούμενη μέρα, Πέμπτη 11/5/2017, στο εν λόγω εργοτάξιο, όπου εκτιμήθηκε ότι οι αρχαιολογικές εργασίες δεν προχωρούν με το ρυθμό που επιβάλλεται για την ολοκλήρωση του έργου.

Σε ερώτηση προς τους υπουργούς Εργασίας και Πολιτισμού ζητείται να γίνει γνωστό σε ποιες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για την άμεση ανάκληση των απολύσεων των εν λόγω δύο αρχαιολόγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.