Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

ΤΑΧΙΑΟΣ: ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ Η ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ

voria.gr,3/12/2019


Τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα καταθέσει η Αττικό Μετρό στο υπουργείο Πολιτισμού το αίτημα ανάκλησης της απόφασης για τα αρχαία στη Βενιζέλου.


Μέσα σε δέκα μέρες θα έχει παραδοθεί η μια λωρίδα κυκλοφορίας της οδού Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Νίκος Ταχιάος.

«Είχαμε υποσχεθεί ότι θα δοθεί στην κυκλοφορία για να ανοίξει ο δρόμος. Θα παραδοθούν στην κυκλοφορία και οι διαβάσεις των πεζών, οι οποίες ότι και να γίνει δεν πρόκειται να ξανακλείσουν» τόνισε ο κ. Ταχιάος κατά την επίσκεψή του στα γραφεία της ΠΕΔΚΜ όπου ενημέρωσε τους δημάρχους για την πορεία των έργων του μετρό Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον κ. Ταχιάο τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα καταθέσει η Αττικό Μετρό στο υπουργείο Πολιτισμού το αίτημα για τα αρχαία στον σταθμό Βενιζέλου.

«Έχει γίνει ήδη μια συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες την προηγούμενη Παρασκευή και θα ακολουθήσει άλλη μια μεθαύριο. Είναι σχεδόν έτοιμη η μελέτη. Αυτό που θα αιτηθούμε από την υπουργό Πολιτισμού είναι να ανακαλέσει την προηγούμενη απόφαση και θα της υποβάλλουμε μια νέα μελέτη που θα ενσωματώνει και την ωρίμανση του θέματος απο το 2015 έως 2019» τόνισε.

Ερωτηθείς σχετικά τόνισε ότι «το ουσιαστικό χρονοδιάγραμμα και όχι λόγω Βενιζέλου, αλλά λόγω της "προόδου" που έχουμε βρει στο έργο, οδηγεί αναγκαστικά στον Απρίλιο του 2023». Ο Νίκος Ταχιάος δεσμεύτηκε να παραδώσει στην ΠΕΔΚΜ τον οδικό χάρτη και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα των έργων έως τον Μάρτιο του 2020.


«Τότε δεσμευόμαστε εμείς ότι θα παραδοθεί το έργο στο σύνολό του. Ούτως ή άλλως αυτή η ιδέα της αποσπασματικής λειτουργίας του έργου χωρίς τη Βενιζέλου είναι προβληματική και μη εφαρμόσιμη» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό.

Για την επέκταση της Καλαμαριάς ο κ. Ταχιάος ανέφερε ότι «θα γίνει λίγο αργότερα, γιατί πρέπει να "κολλήσει" πάνω στα ηλεκτρομηχανολογικά συστήματα της βασικής γραμμής άρα εκ των πραγμάτων η σύμβαση της Καλαμαριάς θα κλείσει 6 με 8 μήνες μετά σε σχέση με τη σύμβαση της βασικής γραμμής».

Αναφερόμενος στον μειωμένο αριθμό εργαζομένων στα εργοτάξια του μετρό ο κ. Ταχιάος σημείωσε ότι «δεν είναι ένα θέμα που ξεκινάει από την Αττικό Μετρό. «Μετά το Πάσχα έχει σημειωθεί μια μείωση του αριθμού με τους οποίους δούλευε ο ανάδοχος, έχουν γίνει από την διευθύνουσα υπηρεσία οι απαραίτητες υποδείξεις, έχει δεσμευτεί ότι θα μπει σε πλήρη ανάπτυξη των εργοταξίων στο αμέσως προσεχές διάστημα αλλά στα εκκρεμή έργα της επίστρωσης επιδομής και της κατασκευής της Αγίας Σοφίας, το εργοτάξιο δουλεύει κανονικά» τόνισε.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.