Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Ταχιάος για σταθμό μετρό Αγία Σοφία: Μέχρι τον Μάρτιο θα αποδοθούν κοινόχρηστοι χώροι στην Εγνατία (VIDEO)

thestival.gr,4/12/2019



Την δέσμευσή του προς τους περίοικους ότι μέχρι τον Μάρτιο θα αποδοθούν ορισμένοι κοινόχρηστοι χώροι πάνω στην Εγνατία και προς την πλευρά της Αγίας Σοφίας «ώστε να τους διευκολύνουμε και να μπορέσει και η αγορά να ανασάνει ενόψει Πάσχα», γνωστοποίησε ο Πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Νίκος Ταχιάος στο πλαίσιο σημερινής εκδήλωσης για τον εορτασμό της Αγίας Βαρβάρας στον υπό κατασκευή σταθμό «Αγία Σοφία»


«Μέχρι τον Μάρτιο θα έχουν απελευθερωθεί κοινόχρηστοι χώροι. Ήδη έχουμε δώσει ένα χρονοδιάγραμμα στους καταστηματάρχες γιατί τους έχουμε πει ότι τον Μάρτιο θα περιορίσουμε κατά πολύ τις περιφράξεις πάνω πράγμα που σημαίνει το Πάσχα θα βρει την οδό Εγνατία με μια διαφορετική κατάσταση», υποστήριξε ο κ. Ταχιάος.

Ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό εκτίμησε ότι ο σταθμός Αγίας Σοφίας του μετρό Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμος τέλη του 2022 με αρχές του 2023. «Οι ράγες έχουν μπει και έχω σκυροδετηθεί από την Ανάληψη μέχρι το Συντριβάνι. Το υπόλοιπο κομμάτι δεν έχουν τοποθετηθεί ράγες. Έχουν επιστραφεί μέχρι τα αμαξοστάσια την Ανάληψη αλλά πρέπει να γίνει η σκυροδέτηση. Οι γραμμές μέχρι το αμαξοστάσιο θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι αν δουλέψουν εντατικά τα συνεργεία, τα οποία δουλεύουν ήδη και θα αρχίσουν παράλληλα και οι εγκαταστάσεις του ηλεκτρομηχανολογικού», υπογράμμισε ο κ. Ταχιάος.

«Αποδεικνύουμε με τις δεσμεύσεις μας ότι είμαστε εντάξει. Ο ανάδοχος είναι έτοιμος να αποδώσει σε δέκα μέρες την κυκλοφορία της Βενιζέλου και ειδικά τις διαβάσεις, οι οποίες δεν θα ξανακλείσουν ποτέ», πρόσθεσε.

Επανέλαβε το έργο του μετρό θα παραδοθεί στο σύνολο του και με τον σταθμό Βενιζέλου τον Απρίλιο του 2023.

Σχετικά με την γραμμή της Καλαμαριάς έκανε λόγο για ένα έργο με πολλές εκκρεμότητες. «Δεν έχουν δημοπρατηθεί μεγάλα τμήματα του ηλεκτρομηχανολογικού μέρος του έργου. Πρέπει να επισπεύσουμε αυτή την διαδικασία», τόνισε.

Τέλος, σημείωσε ότι δεν «πρόκειται να εργαλοποιήσουμε επικοινωνιακά το μετρό». «Να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εργαζόμενους , οι οποίοι κάνουν μια αφανή δουλειά κάτω από την κίνηση της Θεσσαλονίκης. Να δεσμευτούμε στους Θεσσαλονικείς ότι δεν πρόκειται να εργαλοποιήσουμε επικοινωνιακά το μετρό. Αποτελεί ένα εργαλείο μετακίνησης των Θεσσαλονικέων στην πόλη τους και είναι ένα εργαλείο που θα διευκολύνει τη ζωή τους. Εμείς οφείλουμε να καλυτερεύσουμε την ζωή τους και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να επισπεύσουμε και να κάνουμε τους καλύτερους δυνατούς σχεδιασμούς και κυρίως δεν μπορούμε να τους κοροϊδεύουμε με προσδοκίες οι οποίες δεν επαληθεύονται», ανέφερε.

Στο πρώτο υπόγειο επίπεδο του Σταθμού, βρέθηκε πλήθος κόσμου και εργαζόμενοι του μετρό προκειμένου να γιορτάσουν την προστάτιδά τους.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.