Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2008

Θεμέλια για δυο νέα "ειδικά" σχολεία

Μακεδονία, 13/09/2008

Ένα νέο, υπερσύγχρονο σχολικό συγκρότημα με αίθουσες διδασκαλίας και πολλαπλών δραστηριοτήτων, όπου θα φοιτούν παιδιά με ειδικές ανάγκες, θα κατασκευάσει στη πόλη η νομαρχία Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την εταιρεία "Αττικό Μετρό". Πρόκειται για τα παιδιά του πρώην οικοτροφείου “Αλέξανδρος”, που σήμερα φιλοξενούνται προσωρινά στον αύλειο χώρο του Παπαφείου.

Της Φανής Σοβιτσλή

Το νέο σχολικό συγκρότημα, που περικλείεται από τις οδούς Παυσιλύπου - Γρ. Λαμπράκη - Ολυμπίας, στην περιοχή της Τούμπας θα στεγάσει επί της ουσίας δύο σχολεία, αποκλειστικά για τις ανάγκες φοίτησης των παιδιών με ειδικές ανάγκες. Το συνολικό εμβαδόν του χώρου είναι 1.570 τετρ. μ., ενώ το οικόπεδο βρίσκεται στο πρώην οικοτροφείο “Αλέξανδρος”. Το αίτημα για την κατασκευή των δύο ειδικών σχολείων, το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) για μαθητές με νοητική στέρηση, καθώς και το ειδικό δημοτικό σχολείο για παιδιά με αυτισμό, είχε καταθέσει εδώ και καιρό η νομαρχία Θεσσαλονίκης, με αφορμή την έκταση που θα καταλάμβανε η Αττικό Μετρό για τις ανάγκες του έργου. Σήμερα τα σχολεία αυτά, όπως εξήγησε ο ειδικός σύμβουλος της νομαρχίας σε θέματα εκπαίδευσης Μίμης Φωτόπουλος, στεγάζονται στον αύλειο χώρο του Παπαφείου Ιδρύματος, σε κτίριο που θα κατεδαφιστεί προκειμένου να γίνει σταθμός του μετρό. "Παρ’ όλα αυτά, τόσο η νομαρχία όσο και η εταιρεία του μετρό δεσμεύονται ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία κατεδάφιση μέχρις ότου ανεγερθεί το νέο συγκρότημα. Όσο για τα μαθήματα, θα συνεχιστούν κανονικά στο κτίριο του Παπαφείου Ιδρύματος", υπογράμμισε ο κ. Φωτόπουλος.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΞΠΡΕΣ

Σύμφωνα με τη σύμβαση που υπογράφηκε με την "Αττικό Μετρό", η κατασκευή του νέου "ειδικού" σχολικού συγκροτήματος αναμένεται να ξεκινήσει το αργότερο σε ένα μήνα, ενώ σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα πρόκειται να παραδοθεί σε τέσσερις πέντε μήνες. Να σημειωθεί ότι στο χώρο, ο οποίος τελεί υπό κατάληψη εδώ και δύο χρόνια από ομάδες νεαρών, παραχωρήθηκε στο παρελθόν από το υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας για το συγκεκριμένο σκοπό. Σύμφωνα με τον σύμβουλο της ΝΑΘ κ. Φωτόπουλο, η ανάδοχος εταιρεία ανταποκρίθηκε πλήρως με τις απαιτήσεις της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης σε ό,τι αφορά το μέγεθος του κτιρίου, τις τεχνικές προδιαγραφές και το μέγεθος των κτιριακών εγκαταστάσεων. Όσο για τους καταληψίες, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα αναγκαστούν να αποχωρήσουν για τις ανάγκες του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.