Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Σκηνικό βίας

Ελεύθερος Τύπος, 09/12/2008

Στη Θεσσαλονίκη οργανώθηκαν τρία συλλαλητήρια: του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Αγίας Σοφίας, του ΚΚΕ στο Άγαλμα του Βενιζέλου και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στην Καμάρα.
Λίγο πριν τις 7 το απόγευμα σημειώθηκε επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Συκεών, με αποτέλεσμα να υποστεί εγκαύματα ένας αστυνομικός, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Από τη φωτιά που προκλήθηκε καταστράφηκε το φυλάκιο του αστυνομικού τμήματος, ενώ προξενήθηκαν ζημιές στους δύο ορόφους του κτιρίου.

Καταστροφές και λεηλασίες σημειώθηκαν σε εμπορικά καταστήματα της συμπρωτεύουσας, φωτιές μπήκαν σε υποκαταστήματα τραπεζών, σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας φαστ φουντ και σε κάδους απορριμμάτων, στάσεις του ΟΑΣΘ, αλλά και σε εργοτάξια του μετρό.

Σε χρήση δακρυγόνων, χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης προχώρησαν στην περιοχή των οδών Βενιζέλου, Εγνατίας και του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, λίγο μετά τις 8.30 το βράδυ, αστυνομικές δυνάμεις, επιχειρώντας να διαλύσουν ομάδα αντιεξουσιαστών που πλησίαζε το υπουργείο. Στο διάβα τους οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιές σε καταστήματα.

Ομάδα κουκουλοφόρων επιχείρησε επίθεση στα κεντρικά γραφεία της ΚΟ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, που βρίσκονται στην οδό Εγνατία 89.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.