Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ Να τρέξουν τα έργα σε Θεσσαλονίκη και Β. Ελλάδα

Μακεδονία, 30/01/2009

Την επιτάχυνση των ρυθμών υλοποίησης των έργων στη Βόρεια Ελλάδα ζήτησε από τον νέο υπουργό Μακεδονίας-Θράκης ο πρωθυπουργός στη συνάντηση που είχαν χθες στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης των Κώστα Καραμανλή και Σταύρου Καλαφάτη βρέθηκαν οι προτεραιότητες της κυβέρνησης στη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη Ζώνη Καινοτομίας, όπου παρατηρούνται σοβαρές καθυστερήσεις τόσο στη χωροθέτηση όσο και στην έκδοση των κινήτρων για την εγκατάσταση νέων επιχειρήσεων. Επίσης το λιμάνι και τα έργα υποδομής, με πρώτο το μετρό, όπου τις επόμενες ημέρες αναμένεται επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γιώργου Σουφλιά για την επίσημη έναρξη των εργασιών του πρώτου μετροπόντικα. Συζητήθηκε ακόμη το θέμα της μετεγκατάστασης της ΔΕΘ. Για την πορεία υλοποίησης της πρωθυπουργικής εξαγγελίας μάλιστα χθες κατέθεσε ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομίας, ΠΕΧΩΔΕ και Μακεδονίας-Θράκης ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Θόδωρος Καράογλου.

ΣΑΦΕΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ
Αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό ο κ. Καλαφάτης δήλωσε: “Ο πρωθυπουργός έδωσε σαφείς οδηγίες σχετικά με το πώς οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της νέας εποχής στη Μακεδονία και στη Θράκη. Επιταχύνουμε τους ρυθμούς υλοποίησης των πολιτικών μας. Ανεβάζουμε ταχύτητα. Στοχεύουμε εμφατικά σε απτά αποτελέσματα. Αποτελέσματα με άμεσα αντίκτυπο στο σήμερα και το αύριο των συμπολιτών μας στη Βόρεια Ελλάδα”.
Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως μεταξύ πρωθυπουργού και υπουργού Μακεδονίας-Θράκης συζητήθηκαν και οι στρατηγικές πολιτικής ανάκαμψης στη Θεσσαλονίκη, που έχει ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα, καθώς ανέκαθεν αποτελούσε εκλογικό προπύργιο της ΝΔ, αφετέρου είναι εκλογική έδρα του κ. Καραμανλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.