Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Δύο χρόνια θα καθυστερήσει το Μετρό

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 20/01/2009

Το 2014 και όχι το 2012, όπως είχε εξαγγελθεί, θα ολοκληρωθεί η βασική γραμμή του Μετρό Θεσσαλονίκης, δήλωσε χθες ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για τα Δημόσια Εργα, Γιάννης Μαγκριώτης.

Προέβλεψε ότι, με τους παρόντες ρυθμούς και την παρούσα πολιτική, οι επεκτάσεις προς Καλαμαριά και Σταυρούπολη δεν θα έχουν ολοκληρωθεί ούτε το 2020.

Απέδωσε τις καθυστερήσεις στο ότι η διαχείριση και η εποπτεία του έργου γίνονται από την Αθήνα, στην έλλειψη συνεργασίας υπουργείων και δημόσιων υπηρεσιών, ειδικά με το υπουργείο Πολιτισμού και κατήγγειλε ότι οι καθυστερήσεις είναι σκόπιμες για να καλυφθεί η υποχρηματοδότηση του έργου, η οποία οφείλεται σε μείωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων από την κυβέρνηση.

Επειτα από 33 μήνες εργασιών από τους 79 του χρονοδιαγράμματος κατασκευής της βασικής γραμμής των 9,6 χιλ., έχει καλυφθεί το 42% του χρόνου και κατασκευάστηκε μόλις το 7% του έργου, εκτελέστηκε έργο αξίας 56 εκατ. ευρώ, ενώ θα έπρεπε να έχει εκτελεστεί 280 εκατ. ευρώ και από τα 250 εκατ. ευρώ του Γ' ΚΠΣ θα χαθούν τα 100 εκατ. ευρώ, τόνισε ο Γ. Μαγκριώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.