Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Καταστηματάρχες σε απόγνωση στη Δελφών

Αγγελιοφόρος, 03/03/2010

Σε κινητοποίηση προχωρούν σήμερα το απόγευμα στις 18:00 οι καταστηματάρχες της οδού Δελφών και κλείνουν συμβολικά τη συβολή των οδών Π. Συνδίκα και Δελφών. Οι μαγαζάτορες και οι έμποροι διαμαρτύρονται καθώς όπως ισχυρίζονται η ολοκλήρωση των έργασιών του μετρό στην περιοχή καθυστερεί με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο η αγορά της Δελφών...
 

Σύμφωνα με τους εμπόρους οι λαμαρίνες που έχουν στηθεί στο δρόμο δυσκολεύουν κατά πολύ την πρόσβαση των καταναλωτών στην αγορά της Δελφών, ενώ καθιστούν τη διέλευση των περαστικών επικίνδυνη. Οι προσόψεις των καταστημάτων έχουν «κρυφτεί» πίσω από τις λαμαρίνες και πελάτες ετών επιλέγουν  πλέον την αγορά του κέντρου, η άλλων περιοχών για τις αγορές τους.

Η κίνηση έχει  μειωθεί εως και 30% σε κάποιες περιπτώσεις  ενώ κατά μήκος της Δελφών έχουν κλείσει τουλάχιστον 8 καταστήματα. Η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των εργών του μετρό στην περιοχή έρχεται να προστεθεί στην ήδη δύσκολη κατάσταση της αγοράς όπως αυτή έχει διαμορφωθεί από την οικονομική κρίση και την μείωση της καταναλωτικής δύναμης.

Επαναλαμβανόμενο σκηνικό 
«Η αγορά της περιοχής επιβαρύνθηκε από τα έργα του μετρό όπως ήταν αναμενόμενο» εξηγεί και ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Κώστας Χατζαρίδης. Η Δελφών φαίνεται πως θα υποστεί τον γολγοθά που πέρασε το προηγούμενο διάστημα και η Εγνατία, όπου σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης τον Δεκέμβριο του 2009,  λουκέτο μπήκε σε 22 καταστήματα στην Εγνατία στα σημεία όπου διεξάγονταν οι εργασίες του μετρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.