Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Κατεβάστε τις λαμαρίνες του Μετρό λένε οι καταστηματάρχες της Δελφών

Ράδιο Θεσσαλονίκη, 03/03/2010


Με σύνθημα «Κατεβάστε τις λαμαρίνες» καταστηματάρχες  που δραστηριοποιούνται στην οδό Δελφών απέκλεισαν συμβολικά τoν δρόμο στο ύψος της Πέτρου Συνδίκα διαμαρτυρόμενοι για τον οικονομικό «στραγγαλισμό» που τους προκάλεσε η δημιουργία εργοταξίου του Μετρό στην περιοχή...

Οι σαράντα περίπου επιχειρηαμτίες που λειτουργούν τα καταστήματά τους από την οδό Συνδίκα μέχρι κα την οδό Μπότσαρη είδαν τον τζίρο τους να πέφτει μέχρι και 70% όπως δήλωσε Ρ/Θ ο κ. Γιάννης Αλιτζανίδης που διατηρεί κάτάστημα με είδη οικιακής χρήσης. «Η κατάσταση είναι δραματική. Τα έσοδα μας έχουν συρρικνωθεί» σημειώνει ο κ. Αλιτζανίδης συμπληρώνοντας ότι οι εργασίες στο συγκεκριμένο εργοτάξιο του Μετρό γίνονται πλέον με βραδύτερους ρυθμούς.

«Οι λαμαρίνες προκάλυψη στους ληστές και τους διαρρήκτες»

Εν τω μεταξύ την ήδη βεβαρημένη κατάσταση επιβαρύνει η αύξηση της εγκληματικότητας στην περιοχή. «Οι λαμαρίνες δίνουν προκάλυμα στους ληστές και διαρρήκτες» τονίζει στο Ρ/Θ ο κ. Παναγιώτης Σαραφίδης που δραστηριοποιείται στον χώρο των εξοπλισμών καταστηματων υπογραμμίζοντας ότι τα σχετικά κρούσματα έχουν αυξηθεί από τον περασμένο Αύγουστο οπότε και εγκαταστάθηκε το Μέτρο στην Δελφών. Το βασικό αίτημα πλέον, τονίζουν, είναι να αντικατασταθούν οι λαμαρίνες με πλέγματα ουτως ώστε να αποκατασταθεί η ορατότητα προς τα καταστήματά τους, τόσο για οικονομικούς όσο και για λόγους ασφάλειας ενώ επιτακτική θεωρούν και την δημιουργία διαβάσεων για τους πεζούς.      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.