Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

"Δεν θα μπούμε σε διάλογο με τον Άνθιμο"

Μακεδονία, 11/09/2010

Ο γ.γ. του υπουργείου Υποδομών Γιάννης Οικονομίδης ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα διαπραγμάτευσης για τον σταθμό του μετρό στο Παπάφειο.

Ο πρόεδρος της «Αττικό Μετρό ΑΕ» Χρήστος Τσίτουρας ξενάγησε τον κ. Οικονομίδη στο εργοτάξιο του σταθμού “Ευκλείδης”...



Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Η πολιτεία δεν πρόκειται να μπει στη διαδικασία διαλόγου με τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο για την κατασκευή του σταθμού του μετρό στο “Παπάφειο”, αλλά θα ακολουθήσει τη νόμιμη θεσμική οδό για την απαλλοτρίωση της απαραίτητης έκτασης του ιδρύματος.
Αυτό ξεκαθάρισε ο γ.γ. του υπουργείου Υποδομών Γιάννης Οικονομίδης, απαντώντας στον κ. Άνθιμο, ο οποίος, ως πρόεδρος του “Παπαφείου”, είχε δηλώσει την πρόθεσή του να ανακαλέσει την προσφυγή του στο ΣτΕ, με την οποία ζητούσε την ακύρωση της απαλλοτρίωσης, και να αρχίσει διάλογο με το αρμόδιο υπουργείο για την επίλυση του ζητήματος. “Η στασιμότητα στην κατασκευή του σταθμού στο ‘Παπάφειο’ οφείλεται στη στάση της διοίκησης του ιδρύματος”, τόνισε ο γ.γ. κατά τη διάρκεια της χθεσινής ξενάγησής του στο εργοτάξιο του σταθμού “Ευκλείδη”, που έγινε από τον πρόεδρο της «Αττικό Μετρό ΑΕ» Χρήστο Τσίτουρα. “Η απαλλοτρίωση θα γίνει όπως ακριβώς έγινε και για τους υπόλοιπους σταθμούς, όπως ορίζει ο νόμος. Δεν πρόκειται να προβούμε σε καμία άλλη διαδικασία με οποιονδήποτε συνομιλητή, ακόμη κι αν ο συνομιλητής μας είναι ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης”, υπογράμμισε ο κ. Οικονομίδης, συμπληρώνοντας ότι ο σταθμός του «Παπαφείου» θα κατασκευαστεί, όπως προβλέπεται, πολύ αργότερα από τις προβλέψεις του αρχικού σχεδιασμού.
Εξάλλου, έκκληση να μείνει το έργο του μετρό μακριά από “μικροπολιτικές σκοπιμότητες” απηύθυνε ο κ. Τσίτουρας, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι το έργο προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς.
“Εθνικά έργα, όπως το μετρό της Θεσσαλονίκης, πρέπει να μένουν μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση χαμένος είναι μόνο ο πολίτης της Θεσσαλονίκης και η εθνική οικονομία. Για άλλη μία φορά κάνω έκκληση σε όλους τους φορείς της πόλης να αγκαλιάσουν το έργο, προκειμένου το μετρό της Θεσσαλονίκης να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα", ανέφερε ο κ. Τσίτουρας. Ο ίδιος χαρακτήρισε ικανοποιητική την πρόοδο του έργου, το οποίο, κατά την εκτίμησή του, διανύει την πιο κρίσιμη περίοδο στην κατασκευή του. “Ήδη, τους τελευταίους μήνες η κατασκευή τού μετρό εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς και το χρονοδιάγραμμα των αρχαιολογικών ανασκαφών έχει βελτιωθεί σημαντικά. Το μετρό της Θεσσαλονίκης είναι έργο για το οποίο συμπλέουν οι προσδοκίες όλων των κατοίκων της πόλης για μια καλύτερη ποιότητα ζωής", δήλωσε ο κ. Τσίτουρας. Σήμερα, εργασίες γίνονται σε όλα τα εργοτάξια των σταθμών, πλην του «Παπαφείου», ενώ σε έξι με οκτώ μήνες θα έχουν ολοκληρωθεί οι απαλλοτριώσεις στο τμήμα της Νέας Ελβετίας.
Ο σταθμός που αναμένεται να ολοκληρωθεί πρώτος, τον Ιανουάριο του 2011, είναι αυτός του «Ευκλείδη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.