Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Πέντε θέσεις για το μετρό

Αγγελιοφόρος, 30/10/2010


Πέντε θέσεις για την πορεία κατασκευής του μετρό δημοσιοποίησε χτες η «Ομάδα δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη» του Κώστα Γκιουλέκα.
Συγκεκριμένα, ύστερα από πρόσφατη επίσκεψη του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης στα γραφεία του μετρό και την περιοδεία κλιμακίου ειδικών, μηχανικών και αρχιτεκτόνων, που είναι υποψήφιοι του συνδυασμού, οι οποίοι συζήτησαν με το διευθυντή του μετρό, Γιώργο Κωνσταντινίδη, γνωστοποιήθηκαν οι εξής προτάσεις-θέσεις:

-Το μετρό είναι έργο κεφαλαιώδους σημασίας για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στη πόλη μας.
-Διεκδικούμε την ταχεία κατασκευή του μετρό. Η καθυστέρηση ολοκλήρωσης της κεντρικής γραμμής και η ανοικτή πληγή με τα εργοτάξια παντού, έχουν καταρχήν σοβαρότατες επιπτώσεις στην καθημερινότητα του δημότη και στην ήδη βεβαρημένη οικονομική ζωή της πόλης.
-Ζητούμε την επίσπευση των προπαρασκευαστικών σταδίων (μελέτες κ.λπ.) τόσο για την υλοποίηση των επεκτάσεων προς Καλαμαριά και τις δυτικές συνοικίες, όσο και για τον σχεδιασμό νέων επεκτάσεων προς Τριανδρία, Ανω και Κάτω Τούμπα.
-Θεωρούμε σκόπιμη την εκπόνηση νέας κυκλοφοριακής μελέτης που θα συνδέει τους σταθμούς του μέτρο με την αστική συγκοινωνία και θα χωροθετεί νέους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων, ώστε να επιτυγχάνεται η μέγιστη συνέργεια. Αμεση προτεραιότητα θα δοθεί στη χωροθέτηση και προετοιμασία για κατασκευή χώρων στάθμευσης πλησίον των τερματικών σταθμών του μετρό.
-Να σημειωθεί ότι ο κ. Γκιουλέκας έχει δεσμευτεί για απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για όσους επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης πλήττονται από τα έργα του μετρό και για όσο διάστημα διαρκούν τα έργα.
Ν.Ο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.