Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Μετρό Θεσσαλονίκης: Σε 6,5 χρόνια έχει ολοκληρωθεί 1 από τους 13 σταθμούς

ypodomes.com,01/02/2013
Οι αρνητικές «πρωτιές» για το Μετρό Θεσσαλονίκης
Θλιβερά είναι τα νούμερα για το έργο της βασικής γραμμής στο Μετρό Θεσσαλονίκης. Το έργο που κατασκευάζεται εδώ και 6,5 χρόνια έχει καταφέρει να έχει μοναδικές αρνητικές πρωτιές. Μερικές από αυτές η ολοκλήρωση ενός από τους δεκατρείς σταθμούς, οι ατελείωτες αρχαιολογικές ανασκαφές, οι αμέτρητες χαμένες ώρες εργασίας κλπ.

Από την άλλη τα αρχαιολογικά ευρήματα έχουν μετατραπεί σε μόνιμο εφιάλτη για τα έργα καθώς κάθε σκάψιμο είναι και μία αρχαιολογική ανασκαφή. Χαρακτηριστικό είναι πως στο σταθμό Βενιζέλου εκτελούνται αρχαιολογικές έρευνες εδώ και 5 χρόνια.

Πρόσφατα αποφασίστηκε να στεγαστούν και να αναδειχθούν οι αρχαιότητες που έχουν έρθει στο φως από τις ανασκαφές στον σταθμό Βενιζέλου. Επτά στρέμματα και δύο μεγάλα κτίρια από το στρατόπεδο Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη παραχωρεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στη Γενική Γραμματεία Πολιτισμού.

Mόλις πριν από λίγες ημέρες ήρθε στο φως ακόμη ένα χρυσό στεφάνι, το ένατο στη σειρά στην περιοχή του αρχαίου νεκροταφείου στα δυτικά του βόρειου λιμανιού της πόλης. Το στεφάνι, που αναπαριστά κλαδιά ελιάς, χρονολογείται στα τέλη του 4ου - αρχές του 3ου π.Χ. αιώνα και βρισκόταν σε μία γυναικεία ταφή.

6,5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΩΝ, 1 ΣΤΟΥΣ 13 ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΕΤΟΙΜΟΣ
Αυτή η θλιβερή πρωτιά είναι ένα από τα μελανά σημεία του έργου. Το έργο ξεκίνησε το 2006 και έπρεπε να παραδοθεί το 2012, πήρε παράταση μέχρι το 2015 και σήμερα είμαστε ήδη στο 2017 και βλέπουμε. Βάσει της μελέτης, θα έπρεπε οι σταθμοί να βρίσκονται στην τελική τους μορφή.

Αντί αυτού από τους 13 σταθμούς, μόνο ένας είναι ολοκληρωμένος, ο σταθμός του Ευκλείδη. Στα μεγάλα αρνητικά και η απίστευτη καθυστέρηση στους 3 ανατολικούς σταθμούς  ΠΑΤΡΙΚΙΟΣ, ΒΟΥΛΓΑΡΗ, ΝΕΑ ΕΛΒΕΤΙΑ και του αμαξοστασίου της Πυλαίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.