Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Υστερόγραφο

makthes.gr,26/02/2013

Εάν κρίνω απ’ όσα διημείφθησαν χθες στο δημοτικό συμβούλιο εξ αφορμής της παρουσίας εργαζομένων του μετρό, οσμίζομαι κόντρα μακράς διαρκείας μεταξύ της διοίκησης του δήμου και του κύριου του έργου, δηλαδή της «Αττικό Μετρό Α.Ε.»...
Όπως φάνηκε από τις χθεσινές παρεμβάσεις του Μπουτάρη αλλά και του Αβραμόπουλου, το πεδίο της αντιπαράθεσης υπερβαίνει τα στενά όρια του σταθμού της Βενιζέλου.

* Μέρος του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων στον Φοίνικα ανήκει ως γνωστόν στην Αττικό Μετρό, στην οποία έπρεπε να παραδοθεί εδώ και καιρό, προκειμένου να προχωρήσουν τα έργα κατασκευής του αμαξοστασίου. Χθες, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, με ύφος που προδίδει ότι θα υπάρξει και συνέχεια, εγκάλεσε ως υπεύθυνο για την καθυστέρηση τον κύριο του έργου και όχι τον δήμο. Αναμένω εναγωνίως τη στάση που θα τηρήσει επί του θέματος ο επιβαίνων σε δύο βάρκες Κωνσταντίνος Ζέρβας.

* Κάθε πολιτικός ο οποίος σέβεται τον εαυτό του μεριμνά για την υστεροφημία του. Συνεπώς δεν βλέπω το λόγο γιατί ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, στον οποίο ο Θεός παρείχε όλο τον απαιτούμενο χρόνο -ζωή να ’χει- προκειμένου να ρετουσάρει την προ εικοσαετίας πρωθυπουργική θητεία του, θα έπρεπε να αποτελέσει εξαίρεση. Δεν νομίζω ότι εξυπηρετεί άλλον σκοπό πέρα της υστεροφημίας του το βιβλίο του πρώην πρωθυπουργού το οποίο παρουσιάστηκε χθες, δόξη και τιμή, με ηχηρές παρουσίες κυρίως από τις τάξεις των παλαιμάχων της πολιτικής.

* Ο τίτλος του βιβλίου είναι αποκαλυπτικός των προθέσεων του συγγραφέα: «Μπροστά από την εποχή της. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας 1990-1993» (εκδόσεις ΕΣΤΙΑ). Δεν ξέρω πόσο σοφό και, κυρίως, πόσο χρήσιμο είναι για μια κυβέρνηση να βρίσκεται μπροστά από την εποχή της. Πάντως, εάν κρίνω από το αποτέλεσμα εκείνων των μοιραίων για τον αρχηγό της εκλογών του Σεπτεμβρίου του 1993, οι ψηφοφόροι διόλου δεν εκτίμησαν αυτό το σπάνιο χάρισμά της. Ίσως το εκτιμήσει ο ιστορικός του μέλλοντος…

* Κουίζ: Ποιος τοπικός θεσμικός πολιτικός παράγοντας έλαβε προ ημερών στο κινητό του το ακόλουθο sms; «Κάναμε αμάν να διώξουμε από εκεί που είσαι την κόζα νόστρα κι εσύ μας έφερες την Κόζα Μόστρα». Το μήνυμα εστάλη με αφορμή την προ ημερών επίσκεψη του Αγάθωνα και της παρέας του στο κτίριο όπου κατοικοεδρεύει ο εν λόγω παράγοντας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.