Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Μετρό Θεσσαλονίκης: Μύλος με την μεταφορά των αρχαίων από το σταθμό ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

ypodomes.com,12/02/2013


Για μία ακόμα φορά τα έργα στο Μετρό είναι στην επικαιρότητα
Στο θέμα της μεταφοράς ή μη των αρχαιοτήτων που ήρθαν στο φως κατά τη διάρκεια των εργασιών του μετρό επανέρχεται με ανακοίνωση του το Τοπικό Πάρτημα της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων...Εν τω μεταξύ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κώστα Τζαβάρα, δήλωσε ότι θα θέσει το θέμα στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που πραγματοποιείται αυτήν την ώρα.
Επιπλέον, συνέντευξη Τύπου για το θέμα αυτό θα δώσουν και ο γ.γ. Δημοσίων Εργων, Στράτος Σιμόπουλος και ο πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος της Αττικό Μετρό Α.Ε, Χρήστος Τσίτουρας, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 12.00 μ.μ., στα γραφεία της Διεύθυνσης Μετρό Θεσσαλονίκης.
Ο Σύλλογος πάντως στην ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων αναφέρει: «Από τα μέσα του προηγούμενου μήνα το ζήτημα της τύχης των αρχαιοτήτων που αποκαλύφθηκαν στην περιοχή του σταθμού της οδού Βενιζέλου απασχολεί την κοινή γνώμη της Θεσσαλονίκης.




Ως Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων από την πρώτη στιγμή αντιδράσαμε στην απόφαση για τη μεταφορά των αρχαιοτήτων από το σταθμό της Βενιζέλου στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά και ζητήσαμε την επανεξέταση της και την εξάντληση όλων των περιθωρίων για την εξεύρεση τεχνικής λύσης για τη διατήρηση των αρχαιοτήτων κατά χώραν και την ενσωμάτωσή τους στο σταθμό του μετρό.




Παρά την αρκετά μεγάλη συζήτηση όλο αυτό το διάστημα δεν έχει καταστεί δυνατό να αποσαφηνιστούν οι απορίες μας σχετικά με το ζήτημα. Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ δεν έχει μέχρι τώρα εκθέσει με συγκεκριμένο τρόπο τους λόγους για τους οποίους θεωρεί ότι είναι αδύνατη η διατήρηση των αρχαιοτήτων στο σταθμό και ευνοεί την καλλιέργεια φημολογίας σχετικά με την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης του έργου. Όλες οι σχετικές δημόσιες τοποθετήσεις γίνονται με την επίκληση στοιχείων στα οποία κανένας άλλος δεν έχει πρόσβαση και τα οποία παρουσιάζονται ως αδιαμφισβήτητα".






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.