Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Σε απεργία οι εργαζόμενοι του μετρό Θεσ/νίκης, ζητούν διαθεσιμότητα αντί απολύσεων

enet.gr,26/02/2013
Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες κατέρχονται, πιθανώς από την Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στο μετρό Θεσσαλονίκης, αντιδρώντας στην πρόθεση της ανάδοχου κοινοπραξίας του έργου να προχωρήσει άμεσα σε περίπου 400 απολύσεις...

Η έναρξη των κινητοποιήσεων αποφασίστηκε ομόφωνα πριν από λίγο, στη γενική συνέλευση του Σωματείου των Εργαζομένων στο μετρό, μετά την άρνηση της αναδόχου κοινοπραξίας να εντάξει τους εργαζόμενους σε καθεστώς διαθεσιμότητας, όπως αντιπροτείνουν, αντί να προχωρήσει σε απολύσεις.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου, Χάρη Κυπριανίδη, η εταιρεία επιμένει στις απολύσεις προκειμένου στη συνέχεια να επαναπροσλάβει τους εργαζομένους με χαμηλότερους μισθούς, ενώ αν τεθούν σε διαθεσιμότητα, θα διατηρήσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα.

"Πιστεύουμε ότι είναι εφικτό σε τρεις μήνες να έχουμε ανοιχτά σκάμματα τόσο στην Αγία Σοφίας (σ.σ. νότιο τμήμα), όσο και στη Βενιζέλου και στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμάτων (σ.σ. αμαξοστάσιο Πυλαίας). Κατά συνέπεια, η παύση εργασιών είναι προσωρινή και θα μπορούσαμε να επιστρέψουμε στη δουλειά μας, χωρίς να χάσουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα. Ωστόσο, η εταιρεία παραμένει αμετακίνητη στις απολύσεις" υπογράμμισε ο κ. Κυπριανίδης.

Ο ίδιος δήλωσε ότι οι απεργίες θα ξεκινήσουν πιθανώς την Πέμπτη, εάν οι εργαζόμενοι προλάβουν να ειδοποιήσουν εγκαίρως τον εργοδότη, τηρώντας το προβλεπόμενο, βάσει νόμου, 24ωρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.