Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

1,25 εκατ. ευρώ και 3 μήνες για τη «μετακόμιση»

agelioforos.gr,10/03/2013

Σε 1,25 εκατ. ευρώ ανέρχεται η προσφορά που έχει καταθέσει ιδιώτης μελετητής στην Αττικό Μετρό ΑΕ για την απόσπαση, τη μεταφορά και την εκ νέου τοποθέτηση των βυζαντινών αρχαιοτήτων της Βενιζέλου στο στρατόπεδο Παύλου Μελά ή σε άλλο χώρο, βάσει της τελευταίας απόφασης του ΚΑΣ...Αυτό υποστηρίζει σε δηλώσεις στον «ΑτΚ» η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Δ. Κουτσούμπα, προσθέτοντας πως, βάσει της προσφοράς, η «μετακόμιση» θα περιοριστεί σε 3 μήνες. Η ίδια υπενθυμίζει ότι στις αρχές Φεβρουαρίου οι εκπρόσωποι της εταιρίας είχαν δηλώσει δημοσίως πως το σχετικό κόστος θα ήταν μόλις 0,5 εκατ. ευρώ.

Είναι, ωστόσο, αξιοσημείωτο ότι ακόμη δεν έχει υπογραφεί το παραχωρητήριο για τον ακριβή τόπο μεταφοράς, ενώ οι εγκαταστάσεις του στρατοπέδου Παύλου Μελά παραμένουν εν πολλοίς ερειπωμένες και αδιαμόρφωτες. Ετσι, το κόστος της «μετακόμισης» θα μπορούσε σχεδόν να διπλασιαστεί, εάν οι αρχαιότητες μεταφερθούν σε συσκευασίες αρχικώς σε άλλο χώρο και στη συνέχεια, σε δεύτερο χρόνο, καταλήξουν στο στρατόπεδο Παύλου Μελά.

Το τελικό εγχείρημα θα μπορούσε να στοιχίσει, σύμφωνα με μετριοπαθείς υπολογισμούς, έως και 5 εκατ. ευρώ, εάν συνυπολογιστεί το συνολικό κόστος για τις αναγκαίες μελέτες, την επανέκθεση, την ανάδειξη, τη φύλαξη και την ασφάλεια των ευρημάτων.

Γ.Μ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.