Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Τα έργα στο επίκεντρο!

agelioforos.gr,11/03/2013

Η πορεία υλοποίησης των αναπτυξιακών έργων της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, βρέθηκε σήμερα στο επίκεντρο συνάντηση εργασίας του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εργων, Στράτου Σιμόπουλου, με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα... Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του κ. Τζιτζικώστα, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Γιώργου Τσαμασλή.

Η ατζέντα της συνάντησης περιελάμβανε όλα τα καίριας σημασίας αναπτυξιακά έργα, όπως η πορεία εξέλιξης των εργασιών του μετρό Θεσσαλονίκης, του ανισόπεδου κόμβου Κ16 στη συμβολή του ΠΑΘΕ με την περιφερειακή οδό, του οδικού τμήματος Μουδανιών - Ποτίδαιας, του κάθετου άξονα Σερρών - Προμαχώνα στην Εγνατία Οδό, του οδικού άξονα Θέρμης - Γαλάτιστας, την αναβάθμιση της περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης, την αποπεράτωση της σύνδεσης του Καλοχωρίου με τον ΠΑΘΕ, την επανένταξη της παράκαμψης της Χαλκηδόνας και της παράκαμψης των Γιαννιτσών, την επιτάχυνση της επέκτασης του διαδρόμου προσαπογειώσεων του αεροδρομίου «Μακεδονία», καθώς και την επανεκκίνηση της κατασκευής της οδικής σύνδεσης του λιμανιού με τον ΠΑΘΕ.

«Συζητήσαμε για όλα τα σημαντικά έργα της περιφέρειας, τα οποία υλοποιούμε ήδη και πρέπει να επιταχυνθεί η ολοκλήρωσή τους», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Το μετρό

Σχετικά με το θέμα των αρχαιολογικών ευρημάτων στο σταθμό του μετρό στη Βενιζέλου, ο κ. Τζιτζικώστας σημείωσε ότι «το βασικότερο τμήμα των αρχαιοτήτων πρέπει να παραμείνει στη θέση του, αλλά ταυτόχρονα το αναπτυξιακό έργο του μετρό δεν πρέπει να καθυστερήσει ούτε μία μέρα παραπάνω. Είναι επιτακτική ανάγκη να ολοκληρωθεί αυτό το μεγάλο έργο πνοής, όχι μόνο για τη Θεσσαλονίκη αλλά και για ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «πρέπει να επικρατήσει η αναπτυξιακή λογική, με σεβασμό όμως στα σημαντικότατα αρχαιολογικά ευρήματα, που βρέθηκαν στο σταθμό Βενιζέλου. Γι’ αυτό η τεχνική λύση για την παραμονή τμήματος των βασικών αρχαιοτήτων στο χώρο πρέπει να εξευρεθεί και να προχωρήσει ταχύτατα προκειμένου να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στο σταθμό Βενιζέλου που θα βάλουν νέα εμπόδια στην πορεία υλοποίησης συνολικά του έργου του μετρό Θεσσαλονίκης».

Από την πλευρά του ο κ. Σιμόπουλος τόνισε ότι «η γενική γραμματεία Δημοσίων Εργων έχει αναπτύξει μια πολύ στενή συνεργασία με τη νέα ηγεσία της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο με πολλά έργα, ιδιαιτέρως όσα είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ και απαιτούν κοινές δράσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.