Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Μετρό Θεσσαλονίκης: Σε πολύ καλύτερη κατάσταση το έργο λέει ο Σιμόπουλος

ypodomes.com,09/07/2013

Άλλη, θετική εικόνα έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων κος Σιμόπουλος, σχετικά με τα έργα στο Μετρό ΘεσσαλονίκηςΆλλη, θετική εικόνα έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων κος Σιμόπουλος σε συνέντευξη που έδωσε στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, σχετικά με τα έργα στο Μετρό Θεσσαλονίκης.

Όπως δήλωσε, οι εργασίες στη βασική γραμμή του Μετρό Θεσσαλονίκης έχουν επιταχυνθεί και θα επιταχύνονται σταδιακά έως τον Σεπτέμβριο. Πλέον έχουν παραδοθεί όλοι οι σταθμοί εκτός από τη Βούλγαρη, και ο ανάδοχος εκτελεί εργασίες και στους σταθμούς Παπάφη και Πατρικίου.

Ο κος Σιμόπουλος ανέφερε πως σε σχέση με τον Μάιο, στο έργο απασχολούνται σήμερα επιπλέον 200 εργαζόμενοι. Παράλληλα όπως είπε, καταβάλλεται προσπάθεια ώστε οι «μετροπόντικες» να μεταφερθούν στη Νέα Ελβετία και να κάνουν την αντίθετη πορεία.

Υποστήριξε πως το έργο βρίσκεται σε μια πολύ καλύτερη φάση, «γιατί είναι γνωστό ότι παραλάβαμε ένα έργο ημιθανές και επιλύουμε καθημερινά προβλήματα για την «ανάστασή» του. Η επιτάχυνση της υλοποίησης του έργου είναι αποτέλεσμα μιας συντονισμένης και εντατικής προσπάθειας, που καταβάλλεται σε διαφορετικά επίπεδα όλο το τελευταίο διάστημα. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται τόσο η αλλαγή στη διοίκηση της αναδόχου κοινοπραξίας όσο και η θέσπιση, νομοθετικά, δυνατότητας διαιτησίας για την εξέταση των διαφόρων αιτημάτων της».

Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
Πλην του βασικού έργου, πρόοδος έχει σημειωθεί και στον τομέα των επεκτάσεων. Έχει υπογραφεί η σύμβαση για την επέκταση προς την Καλαμαριά πριν από λίγες μέρες (μετά από καθυστέρηση 4 και πλέον ετών) και η Αττικό Μετρό Α.Ε. ετοιμάζει τα τεύχη δημοπράτησης για την επέκταση προς Σταυρούπολη, ενώ γίνονται οι πρόδρομες γεωτεχνικές εργασίες για τη γραμμή προς Αμπελοκήπους - Εύοσμο.

Ο κος Σιμόπουλος είπε πως η γραμμή προς Σταυρούπολη μπορεί να ενταχθεί στο επόμενο ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πλαίσιο για την περίοδο 2014-2020. Τελειώνοντας ανέφερε: «οι Θεσσαλονικείς να είναι σίγουροι ότι τα προβλήματα τα οποία βρήκαμε έχουν επιλυθεί σε μεγάλο βαθμό και ότι τα έργα του Μετρό στη Θεσσαλονίκη προχωρούν».

Πηγή:enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.