Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Σταθμός Βενιζέλου: μένει προσωρινά εκτός από τη βασική γραμμή του Μετρό Θεσσαλονίκης.

alpha965.gr, 30/06/2014

Το υπουργείο Μεταφορών και η Αττικό Μετρό αποφασίζουν να συνεχίσουν τα έργα του μετρό Θεσσαλονίκης ανεξαρτήτως των νέων προσφυγών του Δήμου Θεσσαλονίκης στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τα αρχαιολογικά ευρύματα στο σταθμό “Βενιζέλου”...


Ο πρόεδρος και διεύθυνων σύμβουλος της Αττικό μετρό, κ.Τσίτουρας, ανέφερε χαρακτηριστικά πως “θα προχωρήσουμε με αυτήν την απόφαση ασχέτως του τι θα αποφασίσει το Συμβούλιο της Επικρατείας για τη δεύτερη προσφυγή του Δήμου Θεσσαλονίκης. Το Μετρό θα λειτουργήσει στο τέλος του 2017 ή στις αρχές του 2018 αναγκαστικά χωρίς το σταθμό “Βενιζέλου”. Το Μετρό θα μπει σε λειτουργία και όταν υπάρξει κατάληξη για το θέμα των αρχαιοτήτων, τότε ας κατασκευαστεί και ο σταθμός.” επεσήμανε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό.

Από την άλλη, ο Χ. Κυπριανίδης, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του μετρό Θεσσαλονίκης, αναφορικά με το θέμα δήλωσε στον alpha 96,5 ότι “ενάμιση χρόνο πριν, όταν ήρθαν να παρουσιάσουν το σχέδιο για το Μετρό, είπε ο κ.Τσίτουρας πως είναι απαραίτητο να γίνει ο σταθμός στην “Βενιζέλου” και τώρα αλλάζει αυτά που υποστήριζε”. Στην ερώτηση γιατί θεωρεί πως συμβαίνει όλο αυτό απάντησε πως αν κάτι είναι πρόβλημα όλα μπορούν να γίνουν.

Εξάλλου, ο κ. Βασάλος, υπεύθυνος επικοινωνίας της Αττικό Μετρό ανέφερε χαρακτηριστικά πως κάποια στιγμή θα πρέπει να προχωρήσει το έργο. Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υποδομών, Μ. Χρυσοχοΐδης και ο δήμαρχος της πόλης, Γ. Μπουτάρης, σε κατ’ιδίαν συνάντηση, την περασμένη εβδομάδα,  ανέφεραν πως το όποιο αποτέλεσμα της προσφυγής δεν θα επηρεάσει αρνητικά την έκβαση του έργου συμπεριλαμβανομένης της στάσης “Βενιζέλου”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.