Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: 30 ΕΚΑΤ. ΣΤΟΝ ΑΝΑΔΟΧΟ, ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ

voria.gr,18/12/2015

Κίνηση καλής θέλησης από την Αττικό Μετρό ΑΕ, με την καταβολή 30,8 εκατ και αίτημα-έγγραφο για να αρχίσουν οι εργασίες στη βασική γραμμή.

Αμέσως μετά τις γιορτές της Πρωτοχρονιάς αρχίζουν ξανά οι εργασίες στην "παγωμένη" βασική γραμμή του Μετρό Θεσσαλονίκης, με τα έργα πολιτικού μηχανικού να μπαίνουν μπροστά.


Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, η Αττικό Μετρό Α.Ε., τη Δευτέρα πρόκειται να πιστώσει στο λογαριασμό του αναδόχου τα 30,8 εκατομμύρια ευρώ από τα περίπου 90 εκατ. που έχουν επιδικασθεί, μέχρι σήμερα, από τα διαιτητικά δικαστήρια, ενώ θα αποσταλεί και σχετική επιστολή με την οποία θα ζητάει την έναρξη των εργασιών σε όλα τα εργοτάξια (ΤΒΜ, ήτοι μετροπόντικες, Πατρίκιος, Βούλγαρη, Παπάφειο κ.αλ.), βάσει χρονοδιαγράμματος τεσσάρων μηνών.

Συμπεραίνεται λοιπόν ότι το έργο επανεκκινεί στη βάση μίας ενδιάμεσης συμφωνίας, μεταξύ υπουργείου και αναδόχου, όπως είχε τις τελευταίες ημέρες διαρρεύσει.

Βεβαίως, η Αττικό Μετρό Α.Ε., που θεωρεί ότι η σύμβαση με τον ανάδοχο δεν έχει λυθεί παρά την παρέλευση της οριακής προθεσμίας, είχε και στο παρελθόν ζητήσει την εκτέλεση εργασιών χωρίς όμως η κοινοπραξία να έχει ανταποκριθεί. Τώρα όμως, με τις διαπραγματεύσεις να κερδίζουν έδαφος σε πνεύμα συνεννόησης και, με μία προκαταβολή να μπαίνει στο ταμείο του εργολάβου, προφανώς το έργο θα αναβιώσει.

Όπως πληροφορείται η Voria.gr, η Αττικό Μετρό θα ζητήσει από τον ανάδοχο, από τις 15 Ιανουαρίου, να ανοίξει και τα μέτωπα των αρχαιολογικών ανασκαφών υπογράφοντας τη συμπληρωματική σύμβαση των 25 εκατ. που έχει από μήνες εγκρίνει το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Βεβαίως, το θέμα της βασικής γραμμής δεν λύεται έτσι, αφού πρέπει να επιτευχθεί μία συνολική συμφωνία, να συζητηθούν όλα τα θέματα που εκκρεμούν στα διαιτητικά δικαστήρια και, να καταρτιστεί ένα νέο, ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.