Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Μετρό Θεσσαλονίκης: Κίνηση καλής θέλησης η Αττικό Μετρό, πληρώνει 4 Διαιτησίες 30,8εκ.ευρώ

ypodomes.com,18/12/2015


Ούτε μία, ούτε δύο αλλά 4 διαιτησίες αποφάσισε να πληρώσει η Αττικό Μετρό στην κοινοπραξία κατασκευής της βασικής γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης AISA.

H απόφαση αποτελεί έκπληξη καθώς οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη, όμως στελέχη της αγοράς θεωρούν ότι είναι μια κίνηση καλής θέλησης από πλευράς Αττικό Μετρό με στόχο την προσέγγιση των κατασκευαστών προκειμένου το έργο να μπει και πάλι σε τροχιά υλοποίησης.

Τα χρήματα που πληρώνει η ΑΜ είναι 30.804.862,05 ευρώ και αφορά 4 διατητικές αποφάσεις με αριθμό 105,110,111,121 του Διαιτητικού Δικαστηρίου. Το ποσό αυτό είναι αρκετά σημαντικό αν σκεφτεί κανείς ότι οι διαρροές για ποσό συμφωνίας μεταξύ ΑΜ και AISA μιλούν 200εκ.ευρώ.

Από την πλευρά της η κοινοπραξία κρατά κλειστά τα χαρτιά της, όπως και η Αττικό Μετρό και να σενάρια για επανεκκίνηση του έργου παίρνουν και πάλι μπρος.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

Την ίδια ώρα αναβρασμός επικρατεί στη Θεσσαλονίκη καθώς οι συνεχόμενες μετατοπίσεις στην πολυπόθητη ανακοίνωση για την επανέναρξη του έργου έχουν φέρει προβληματισμό.

Εχθές συζητήθηκε το θέμα του Μετρό στο Περιφ.Συμβούλιο με τον εκπρόσωπο του Σωματείου Εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης Δημήτρη Παππά να ζητά πρωτοβουλίες ώστε να αρχίσουν και πάλι άμεσα οι εργασίες στο Μετρό, να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι με απόλυτο σεβασμό στα εργασιακά τους δικαιώματα και να υπάρξει ρητή διαβεβαίωση ότι το έργο θα ολοκληρωθεί.

Με πρωτοβουλία του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας Αντώνη Γυφτόπουλου συντάχθηκε επιστολή, η οποία θα σταλεί στα συναρμόδια Υπουργεία που ζητείται:

-Άμεση επανέναρξη των εργασιών και τον τερματισμό των έωλων υποσχέσεων από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

-Άμεση παρέμβαση του Υπουργού Πολιτισμού για την αυθαίρετη κατάργηση του αρχαιολογικού τμήματος για το οποίο φέρει την ουσιαστική ευθύνη απέναντι στο νόμο και τους πολίτες.

-Αποκατάσταση των εργαζομένων με απόλυτο σεβασμό στα εργασιακά τους δικαιώματα.

-Απόδοση των ευθυνών για την κατάσταση του έργου σε όσους είχαν την ευθύνη επίβλεψής του.

-Επιτέλους να πρυτανεύσει η κοινή λογική και να σταματήσουν τα παιχνίδια σε βάρος των πολιτών, της πόλης και της περιφέρειας.

-Να υλοποιηθεί η δημόσια δέσμευση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για άμεση επανέναρξη των εργασιών κατασκευής της βασικής γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης».

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.