Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Απολυμένοι αρχαιολόγοι: Τρίγωνα, κάλαντα για ...το Μετρό

alterthess.gr,23/12/2015


Τα δικά τους κάλαντα είπαν σήμερα το πρωί οι απολυμένοι αρχαιολόγοι από το Μετρό της Θεσσαλονίκης σε μια κινητοποίηση με άρωμα χριστουγέννω,.

Οι απολυμένοι αρχαιολόγοι είπαν τα δικά τους -παραποιημένα- κάλαντα στα γραφεία της Αττικό Μετρό, στα γραφεία της Κοινοπραξίας και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Αγ. Βενιζέλου.



"Τρίγωνα, κάλαντα, έσκαψαν παντού η πόλη άνω κάτω, αυτοί μένουν αλλού

Άλλη μια χρονιά, πέρασε παιδιά και μετρό δεν είδαμε σ’ αυτή τη γειτονιά

Άλλη μια φορά, μας τάξανε πολλά ήρθαν απολύσεις, το κλείσαν τελικά

Τρίγωνα, κάλαντα, μες στη σιγαλιά ξεχάστε όλοι το μετρό και πάρτε αραμπά

Τρίγωνα, κάλαντα, σκόρπισαν παντού και οι μετροπόντικες, φύγανε γι’ αλλού

και του χρόνου ;;;;",

Το σωματείο εργαζομένων υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του πως "είναι περιττό πλέον να απαριθμήσουμε τις ημερομηνίες δέσμευσής του για ανακοίνωση λύσης. Θα μας πιάσουν όλους τα κλάματα. Το παραμύθι μοιάζει με αυτό του λύκου με τα πρόβατα".

"Το καινούργιο παραμύθι ονομάζεται ενδιάμεση συμφωνία. Δηλαδή; Αποφασίζουμε να δώσουμε 90 εκατ. ευρώ από τις διαιτησίες, για να κολακέψουμε τον εργολάβο, μπας και βάλει κανένα πασσαλάδικο να κάνει θόρυβο και να νομίσουν οι ιθαγενείς πως το μετρό ξεκίνησε και πάλι εργασίες", τονίζουν και προσθέτουν πως "ευτυχώς ή δυστυχώς, χωρίς να ολοκληρωθούν οι σωστικές ανασκαφές – γα τις οποίες απομένει περίπου το 25% των εργοταξίων - σταθμοί δεν μπορούν να κατασκευασθούν, ειδικά στο κέντρο της πόλης".

"Ας μας πουν λοιπόν το Υπουργείο Υποδομών, το Υπουργείο Πολιτισμού, η Αττικό Μετρό και ο εργολάβος αν έχουν καταλήξει σε χρονοδιάγραμμα, ώστε πράγματι οι πολίτες αυτής της πόλης να μπορούν να ελπίζουν" τονίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.