Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Δημήτρης Παπάς, γραμματέας Σωματείου Εργαζομένων Μετρό Θεσσαλονίκης αρχαιολογικό κομμάτι

alpha965.gr,08/12/2015

Για να καταδείξουν την καταπάτηση της νομοθεσίας και του φραγμού της κυβέρνησης στις ομαδικές απολύσεις, συναντάται στις 13:30 αντιπροσωπεία των απολυμένων εργαζομένων του μετρό Θεσσαλονίκης με τον γ.γ. του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδη, όπως ανακοίνωσε στονAlpha 96.5 ο γραμματέας των εργαζομένων, Δημήτρης Παπάς.

«Νομικά δεν θα μπορούσε να τις αποτρέψει, διότι δεν είχε ποτέ στο γραφείο του σχετικό αίτημα (σ.σ. ο υπουργός Εργασίας). Με μια δημόσια δήλωση όμως, μπορεί να καταδείξει ότι ουσιαστικά παρακάμπτει ο ίδιος τη νομοθεσία περί ομαδικών απολύσεων. Χτυπάμε το καμπανάκι για το τι μπορεί να σημαίνει για τους υπόλοιπους μεγάλους εργασιακούς κλάδους», διευκρινίζει ο κ. Παπάς.

«Το πιο σημαντικό» κατά τον κ. Παπά, «που θα μπορούσε να κάνει αυτή τη στιγμή είναι να είναι συνεπής στις δεσμεύσεις του απέναντι στην κοινωνία της πόλης και να ‘χει ήδη ανακοινώσει στις 30 Νοεμβρίου τη συμφωνία με τον ανάδοχο, όπως είχε δεσμευθεί», επισημαίνει σχετικά με τη στάση και τις πράξεις του υπουργού Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη.

Παράλληλα ο κ. Παπάς κάνει γνωστό πως υπάρχει ενημέρωση με βάση την οποία και οι εργαζόμενοι στο κατασκευαστικό κομμάτι από το καθεστώς διαθεσιμότητας, στο οποίο βρίσκονται, θα περάσουν σε άδεια άνευ αποδοχών για δύο μήνες. «Μέσα στο επόμενο εξάμηνο του ’16 δεν είναι τόσο εύκολο να ξεκινήσουν οι εργασίες.», εκτιμάει σχετικά ο γραμματέας των εργαζομένων.

«Δεν θέλω να αμφισβητήσω τις προθέσεις, αλλά προφανώς αυτή τη στιγμή επικρατεί η επικοινωνία και όχι η έγνοια μας για την κοινωνία. Προτιμούμε την επικοινωνιακή διαχείριση με μία συνεχή αναβολή και ένα καθρεφτάκι προς τους ιθαγενείς», τονίζει κλείνοντας ο Δ. Παπάς.



ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.