Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Γ.Γ Δημοσίων Έργων: Επανεκκίνηση των εργασιών στο Μετρό της Θεσσαλονίκης στην αρχή του νέου έτους

thestival.gr,07/12/2015

Την επανεκκίνηση των εργασιών στο μετρό της Θεσσαλονίκης, μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, ανακοίνωσε με δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της TV100, o Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων, Γιώργος Δέδες.

Όπως τόνισε ο κ. Δέδες στόχος του υπουργείου είναι να υπάρξει ανακοίνωση συμφωνίας με την κοινοπραξία πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, ώστε από τον Ιανουάριο να υπάρξει επανεκκίνηση του έργου.


Παράλληλα απαντώντας σε ερώτηση αν θα υπάρξουν καθυστερήσεις με τις προσφυγές της αναδόχου εταιρείας στα διαιτητικά δικαστήρια, ο Γενικός Γραμματέας, Δημοσίων Έργων, τόνισε ότι μετά από επαφές του υπουργείου με την κοινοπραξία, αποφασίστηκε οι προσφυγές αυτές να μην αποτελέσουν εμπόδιο για την επανεκκίνηση των εργασιών.

Όσον αφορά το πότε θα ολοκληρωθεί το πολύπαθο έργο του μετρό της Θεσσαλονίκης, ο Γιώργος Δέδες, δήλωσε πως στόχος είναι το μετρό να παραδοθεί σε πλήρη λειτουργία το 2020.

Για το σταθμό της Βενιζέλου, ο κ. Δέδες ήταν ξεκάθαρος τονίζοντας ότι δεν καταργείται, ωστόσο θα μετατεθεί χρονικά η κατασκευή του ώστε να διασφαλιστεί τεχνικά η πλήρης λειτουργία των υπόλοιπων σταθμών, ενώ θα υπάρξουν συζητήσεις με το υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου υπάρξει η βέλτιστη λύση για την ανάδειξη των αρχαίων.

Τέλος ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων, επισήμανε πως με την επανέναρξη των εργασιών, υπάρχει σύμβαση 25 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία έχει εγκριθεί από το ελεγκτικό συνέδριο και θα είναι η πρώτη που θα ενεργοποιηθεί μετά την συμφωνία, για άμεση επαναπρόσληψη των αρχαιολόγων στο μετρό της Θεσσαλονίκης.



Βαγγέλης Κοκολάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.