Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2006

Ψάχνουν χώρο τα εργοτάξια του μετρό

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 17/11/2006

Αντιδράσεις προκαλεί η μετακίνηση δύο λυόμενων ειδικών σχολείων, που λειτουργούν μέσα στο οικόπεδο του Παπάφειου ιδρύματος, στη Θεσσαλονίκη, ώστε να εγκατασταθεί εργοτάξιο του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Το υπουργείο Υγείας έχει δώσει την άδεια παραχώρησης τμήματος του οικοπέδου, για τις εργασίες, αλλά το διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος επισημαίνει ότι το «Παπάφειο» δεν εποπτεύεται από το υπουργείο Υγείας, αλλά από το ίδιο το ίδρυμα, του οποίου αποτελεί περιουσιακό στοιχείο. Σύμφωνα με το δ.σ. του ιδρύματος, συζητήσεις γίνονται με την ανάδοχο εταιρεία, αλλά το δ.σ. δεν έχει λάβει απόφαση για την παραχώρηση έκτασης.

Τα δύο λυόμενα σχολεία, όπου φοιτούν παιδιά με αυτισμό, πρόκειται να μεταστεγαστούν στο ορφανοτροφείο «Μέγας Αλέξανδρος» στην Τούμπα, με έξοδα της «Αττικό Μετρό Α.Ε».

Στο μεταξύ, η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις και με τις πρυτανικές αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ώστε να εγκατασταθεί εκεί το εργοτάξιο. Τις πρυτανικές αρχές απασχολεί το πρόβλημα που ίσως δημιουργήσουν στις γύρω σχολές για μακρό χρονικό διάστημα, οι εργασίες για το μετρό.

Η εταιρεία επιθυμεί, ώς το τέλος του χρόνου, να εγκαταστήσει τρία νέα εργοτάξια. Στο «Παπάφειο», στο ΑΠΘ και στην πλατεία Συντριβανίου, στη συμβολή των οδών Αγγελάκη - Εγνατία. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της «Αττικό Μετρό», Χάρη Τσιματζή, επιθυμία της κατασκευάστριας εταιρείας είναι να προχωρήσουν οι εργασίες, ώστε στις αρχές του καλοκαιριού να εγκατασταθούν οι δύο μετροπόντικες, που θα ξεκινήσουν παράλληλα τη διάνοιξη των δύο σηράγγων.

Για να γίνει αυτό θα πρέπει, ώς το τέλος του 2006, να ξεκινήσουν και οι αρχαιολογικές ανασκαφές στα εργοτάξια της Βενιζέλου και της Αχειροποιήτου, όπου έχουν εντοπιστεί αρχαιότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.