Τετάρτη 9 Ιουλίου 2008

Στήνουν διασπαστικό σωματείο

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 09/07/2008

Τη δημιουργία διασπαστικού σωματείου με τις ευλογίες της εργοδοσίας προωθούν από κοινού ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στα εργοτάξια του Μετρό της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα με κείμενο που κυκλοφόρησαν και υπογράφεται από την αυτοαποκαλούμενη «Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Εργαζομένων Μετρό Θεσσαλονίκης», ζητούν τη στήριξη της εργοδοσίας, δηλαδή την ωμή εργοδοτική παρέμβαση προς τους εργαζόμενους για το στήσιμο του σωματείου.

Και αυτό ενώ γνωρίζουν πως μαζικά οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στο Σωματείο Οικοδόμων και πρόσφατα, μέσα από εκλογές, ανέδειξαν τη διοίκηση της Σωματειακής Επιτροπής που συγκροτήθηκε στα εργοστάσια Μετρό. Η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Εργαζομένων Μετρό Θεσσαλονίκης με επιστολή που έστειλε προς την Κοινοπραξία Μετρό Θεσσαλονίκης ενημερώνει ότι: «Μετά από καθολική αίτηση των εργαζομένων της εταιρείας σας, προχωρούμε στην ίδρυση του Σωματείου ΑΠΕΜ, διεκδικώντας τα δικαιώματά μας. Μετά τα τελευταία γεγονότα κρίνεται απαραίτητο να προχωρήσουμε σ' αυτή την ενέργεια για τη διαφύλαξη και διασφάλιση των έννομων συμφερόντων μας. Ζητούμε τη στήριξή σας και ελπίζουμε στην πραγματοποίησή της».

Η διασπαστική αυτή επιχείρηση έρχεται ως συνέχεια της προσπάθειας της εργοδοσίας, στην τελευταία μεγάλη απεργία των οικοδόμων όπου «νέκρωσαν» τα εργοτάξια, να αμφισβητήσει την αρμοδιότητα του Συνδικάτου Οικοδόμων και του ΠΑΜΕ να παρεμβαίνουν για τα εργασιακά προβλήματα των εργαζομένων στα εργοτάξια του Μετρό. Πρόκειται για την ίδια εργοδοσία που έχει αναπτύξει πολύ καλές σχέσεις με το σωματείο των Χειριστών που ελέγχεται από την ΠΑΣΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.