Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

ΑΕΓΕΚ: Πιάνει δουλειά ο εργολάβος από την Κεφαλονιά

ΘΕΜΑ, 10/09/2008

της Μαριάννας Τζάννε

Στις 20 Σεπτεμβρίου αναμένεται να συγκληθεί η β’ επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων της ΑΕΓΕΚ προκειμένου να αποφασιστεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 75 εκ. ευρώ, με την οποία η εταιρεία θα περάσει και τυπικά στον έλεγχο του κ. Γιάννη Μαρούλη της Ιόνιας Τεχνικής.

Ο κ. Μαρούλης έχει ήδη μετακομίσει στα γραφεία της ΑΕΓΕΚ στο Μαρούσι, εκεί που πλέον θα είναι το νέο στρατηγείο του. Ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων της κατασκευαστικής εταιρείας μπαίνουν τα έργα στο Μετρό, την Εγνατία και τον ΠΑΘΕ για τα οποία πρέπει να κερδιθεί άμεσα το χαμένο έδαφος. Τα δύσκολα επομένως τώρα αρχίζουν…

Το νέο αφεντικό της ΑΕΓΕΚ από την Κεφαλονιά, έχει ήδη βουτήξει στα βαθιά νερά, κάνοντας αισθητή την παρουσία του και στην πρόσφατη περιοδεία του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργου Σουφλιά στην Βόρεια Ελλάδα. Ήταν η πρώτη φορά που το ΥΠΕΧΩΔΕ είχε να πει κάτι θετικό για το μεγάλο έργο της συμπρωτεύουσας, για το κόστους 1,1 δισ. ευρώ έργο του Μετρό, χάρη στις τελευταίες εξελίξεις στην ΑΕΓΕΚ αλλά και στην υπερπήδηση των αρχαιολογικών εμποδίων που είχαν φρενάρει την πορεία εγκατάστασης των εργοταξίων.

Από τα έργα του Μετρό στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης, και συνοδευόμενος από τους δύο από τους τέσσερις γιους του, παλαιά στελέχη της εταιρείας αλλά και τον Πρόεδρο του Δ.Σ κ. Σωτήρη Γαβριήλ που έχουν ορίσει οι τράπεζες, ο κ. Μαρούλης φρόντισε να διαμηνύσει σε όλους τους τόνους την αλλαγή σελίδας στην εταιρεία.

Η περηφάνια και η ικανοποίησή του από το αίσιο τέλος των πολύμηνων διαπραγματεύσεων με τις τράπεζες ήταν έκδηλη στο πρόσωπό του, δηλώνοντας στους δημοσιογράφους -ομολογουμένως λίγο βιαστικά- «είδατε τα καταφέραμε…».

Με την ίδια ασφάλεια και εμπιστοσύνη έδειξε να τον περιβάλλει και ο κ. Σουφλιάς ο οποίος δεν δίστασε να αποδώσει τις καθυστερήσεις στα έργα του Μετρό και στα οικονομικά προβλήματα της ΑΕΓΕΚ, υπογραμμίζοντας όμως «ότι τώρα οι δυσκολίες ξεπεράστηκαν αφού ο κ. Μαρούλης έχει την εμπειρία και τη γνώση για την ολοκλήρωση των έργων που έχει αναλάβει η ΑΕΓΕΚ» που όπως είπε διαθέτει μια υγιής τεχνική εταιρεία και εγγυάται την απρόσκοπτη συνέχιση των εργασιών για την κατασκευή του Μετρό της πόλης.

Από τα αξιοζήλευτα στιγμιότυπα της συνάντησης ξεχώρισε η φωτογράφηση του υπουργού με τον μικρότερο γιο της οικογένειας, με τον οποίο ο κ. Σουφλιάς έπιασε ψιλή κουβεντούλα συζητώντας τα ποδοσφαιρικά του Παναθηναϊκού…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.