Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

Εργοτάξιο των... «θα» η χώρα

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 16/04/2009

Με αυτοκινητόδρομους, τούνελ, λιμάνια και αεροδρόμια ασχολήθηκε χθες η κυβερνητική επιτροπή, με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά να δηλώνει αργότερα πως σήμερα «κατασκευάζεται το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων του ΥΠΕΧΩΔΕ που γνώρισε ποτέ η χώρα».
Σουφλιάς και Παυλόπουλος κατά την έξοδο από το μέγαρο Μαξίμου
Σουφλιάς και Παυλόπουλος κατά την έξοδο από το μέγαρο Μαξίμου



Κατά τον Γ. Σουφλιά όλα βαίνουν καλώς. «Εχουμε ετήσιο ρυθμό δημοπράτησης σχεδόν τετραπλάσιο από τον αντίστοιχο της δεκαετίας 1994-2003, στην οποία δημοπρατήθηκαν συνολικά έργα περίπου 10 δισ. ευρώ μαζί με τα ολυμπιακά έργα», ενώ σημείωσε πως το 80% των έργων της ερχόμενης 15ετίας θα κατασκευαστεί στην περιφέρεια.

Το ΠΑΣΟΚ σχολίασε τις δηλώσεις του Γ. Σουφλιά και τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής, επισημαίνοντας πως πολλά δημόσια έργα παραμένουν ημιτελή εξαιτίας της απόφασης της κυβέρνησης να μειώσει το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Οσον αφορά τα έργα του μετρό της Αθήνας, ο Γ. Μαγκριώτης σημείωσε πως για τις επεκτάσεις στο δίκτυο της πρωτεύουσας, τις οποίες ανακοίνωσε τη Μ. Δευτέρα ο Γ. Σουφλιάς, δεν έχει χρηματοδοτηθεί ώς σήμερα καμία μελέτη. Για το μετρό της Θεσσαλονίκης ο τομεάρχης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρατήρησε ότι ενώ έχει καλυφθεί το 40% του αρχικού χρονοδιαγράμματος, έχει υλοποιηθεί μόνο το 7% του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.