Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

Ερώτηση Μαγκριώτη στη Βουλή για τις περιφράξεις στη Δελφών

magriotis, 21/08/2009

Ερώτηση Γιάννη Μαγκριώτη προς το ΥΠΕΧΩΔΕ με θέμα: "Προβλήματα επαγγελματιών εξαιτίας των περιφράξεων, σε εργοτάξιο του ΜΕΤΡΟ στη οδό Δελφών στη Θεσσαλονίκη.




ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΧΩΔΕ

κ. Γ. Σουφλιά

Θέμα: Προβλήματα επαγγελματιών εξαιτίας των περιφράξεων, σε εργοτάξιο του ΜΕΤΡΟ στη οδό Δελφών στη Θεσσαλονίκη.

Κύριε Υπουργέ,

Στη συμβολή των οδών Δελφών – Δροσίνη και Αναλήψεως έχουν στηθεί, εδώ και δύο μήνες περίπου, οι περιφράξεις του εργοταξίου του ΜΕΤΡΟ, χωρίς να έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την κατασκευή του σταθμού.

Η πρόσβαση των πολιτών στα καταστήματα της περιοχής είναι δύσκολη. Οι επαγγελματίες και καταστηματάρχες της περιοχής εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους, καθώς στο διάστημα αυτό έχουν μειωθεί ακόμη περισσότερο οι δουλειές τους.

Για μια ακόμα φορά η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. ακολουθεί την συνήθη της πρακτική, την ίδια που ακολούθησε και για τους άλλους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ.

Το ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης δεν μπορεί να εποπτεύεται και να σχεδιάζεται από τις υπηρεσίες της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ στην Αθήνα.

Η συγκεκριμένη δομή και πρακτική οδηγεί σε μεγάλες καθυστερήσεις στον σχεδιασμό και την έγκριση των εργασιών. Τα στελέχη της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ στην Αθήνα δεν γνωρίζουν τις ιδιομορφίες κάθε περιοχής, για να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα, που θα ελαχιστοποιούν τα προβλήματα.

Επειδή οι επαγγελματίες της περιοχής βιώνουν μεγάλη ανασφάλεια για το μέλλον των καταστημάτων τους και της δουλειάς τους.

Επειδή είναι πιθανό να καθυστερήσουν οι εργασίες κατασκευής του σταθμού στη συγκεκριμένη περιοχή, όπως συνέβη και σε άλλους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ στη Θεσσαλονίκη.

Eρωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Πότε προβλέπεται η έναρξη και η ολοκλήρωση των εργασιών του συγκεκριμένου εργοταξίου;
  2. Με ποιους τρόπους και πότε προτίθεστε να βοηθήσετε τους επαγγελματίες της περιοχής, μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή του σταθμού στην περιοχή;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.