Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Σε διαρροή της ΕΥΑΘ.... οφείλεται η διαρροή φυσικού αερίου

Αγγελιοφόρος, 23/10/2009

Σε διαρροή σε αγωγό της ΕΥΑΘ οφείλεται πιθανόν η διαρροή στον αγωγό φυσικού αερίου στη συμβολή των οδών Βενιζέλου με Εγνατία, που ταλαιπώρησε τους κταστήμταρχες της περιοχής και κρίθηκε επικίνδυνη καθώς μπορούσε να προκαλέσει έκρηξη, σύμφωνα με τους υπέυθυνους της Εταιρίας Παροχής Αερίου στη Θεσσαλονίκη.
Τα καταστήματα άνοιξαν, μετά και την ανεύρεση της αιτίας της διαρροής και η ηλεκτροδότηση, που είχε διακοπεί για να διευκολυνθούν οι εργασίες της ΕΠΑ, αποκαταστάθηκε.
Η αιτία
Οπως εξήγησε ο κ. Καιτελίδης, η πίεση του νερού που έφευγε από τη διαρροή στον αγωγό της ΕΥΑΘ προκάλεσε τη βλάβη στον αγωγό του φυσικού αερίου με αποτέλεσμα να διαβρωθεί σε ένα σημείο. Οι εργασίες τελείωσαν πριν από λίγο, και το πεζοδρόμιο δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία. Στο μεταξύ σε λίγο αναμένεται να επανέλθει και η παροχή φυσικού αερίου που είχε επίσης διακοπεί.
«Μπορούσε να προκαλέσει έκρηξη»
Η διαρροή εκδηλώθηκε σήμερα στις 7 το πρωί στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Βενιζέλου και κρίθηκε ιδιαίτερα επικίνδυνη καθώς είχε εισχωρήσει στα υπόγεια και τους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων που βρίσκονταν στην περιοχή. Μάλιστα στο υπόγειο ενός καταστήματος είχε συγκεντρωθεί ποσότητα αερίου σε ποσοστό 14% επί του συνολικού αέρα. «Το ποσοστό αυτό μπορούσε να προκαλέσει έκρηξη» εξηγεί αξιωματικός της Πυροσβεστικής.
Τόσο η πυροσβεστική όσο και η ΕΠΑ έσπευσαν στην περιοχή αμέσως μόλις η διαρροή έγινε αντιληπτή, και πριν ανοίξουν τα καταστήματα της περιοχής. Η ΕΠΑ Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή να κλείσουν οι αγωγοί, ενώ η πυροσβεστική διοχέτευε με ειδικό μηχάνημα αέρα στο εσωτερικό των καταστημάτων ώστε να «φύγει» το φυσικό αέριο. Αλλωστε από την πρώτη στιγμή τόσο η ΕΠΑ όσο και η πυροσβεστική κάλεσε τους καταστηματάρχες να κλείσουν τα καταστήματα τους και να απομακρυνθούν.
Εξαγριωμένοι καταστηματάρχες
Τα καταστήματα, από τη Βενιζέλου στη συμβολή με την είσοδο στο Ιστορικό Κέντρο έως την συμβολή της Εγνατίας με την Χαλκέων, δεν άνοιξαν καθόλου μέχρι τις πρώτες μεσημεριανές ώρες, οπότε και βρέθηκε η αιτία της βλάβης.«Ευτυχώς όταν ήρθαμε εμείς ήταν ήδη εδώ τα συνεργεία. Αλλιώς θα είχαμε κινδυνεύσει», δηλώνουν εξαγριωμένοι οι καταστηματάρχες της περιοχής, που βλέπουν για μια ακόμα μέρα να χάνεται και το μεροκάματο.
«Σήμερα υποτίθεται ότι θα άνοιγε και η διάβαση στην Εγνατία με Βενιζέλου και ελπίζαμε πως θα δουλεύαμε» λέει η Σοφία Μερτζάνη από κατάστημα στην Εγνατία δίπλα ακριβώς από το σημείο όπου σημειώθηκε η διαρροή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.