Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Καταργούνται 40 υπηρεσίες

Μακεδονία, 02/04/2010

  • Από τη Θεσσαλονίκη αρχίζει το ξήλωμα στο δημόσιο.
  • Συγχωνεύσεις οργανισμών και μετατάξεις 200 υπαλλήλων εξήγγειλε ο Γ. Μαγκριώτης.

Ο υφυπουργός Υποδομών ανακοίνωσε ότι ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων θα καταργηθεί, ενώ υπηρεσίες όπως οι Ειδικές Υπηρεσίες Δημοσίων Έργων θα συγχωνευτούν. Η “Εγνατία Α.Ε.” θα μετεξελιχθεί σε “Εγνατία Υποδομών” και θα απορροφήσει αρμοδιότητες από τις ΕΥΔΕ, ώστε να αποτελέσει κέντρο σχεδιασμού και υλοποίησης έργων για τη Βόρεια Ελλάδα. Περισσότεροι από 200 υπάλληλοι υπηρεσιών θα απορροφηθούν από τους νέους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης οι οποίοι θα προκύψουν από την εφαρμογή του “Καλλικράτη”.

  • Το αργότερο στις αρχές του 2014 θα είναι έτοιμη η βασική γραμμή του μετρό (φωτ.)...

Του Φίλιππου Δεργιαδέ
Μεγάλες αλλαγές στη δομή και διάρθρωση του υπουργείου Υποδομών, με κατάργηση υπηρεσιών και μετατάξεις υπαλλήλων προς τους θεσμούς της αυτοδιοίκησης, προανήγγειλε χθες ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης. Κληθείς να σχολιάσει τις διεργασίες γύρω από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, έκανε λόγο για δικαίωση της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και διέψευσε όλα τα σενάρια που τον φέρουν πιθανό υποψήφιο δήμαρχο ή περιφερειάρχη.

“Από τη θέση που βρίσκομαι, μπορώ να προσφέρω πολλά περισσότερα για τη Θεσσαλονίκη”, είπε στη συνάντηση που είχε χθες με δημοσιογράφους της πόλης. Απέφυγε δε να αναφερθεί σε ονόματα υποψηφίων και αρκέστηκε να παρατηρήσει ότι “το ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη διαθέτει πολλά αξιόλογα στελέχη”. Παράλληλα εκτίμησε ότι η ΝΔ, παρότι θα δώσει σκληρή μάχη να διατηρήσει δυνάμεις, η ηγεσία της θα επιχειρήσει να ανανεώσει το πολιτικό της προσωπικό, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι υποψηφιότητες της ΝΔ για τον κεντρικό δήμοι και την περιφέρεια δεν έχουν κλειδώσει, ενώ για το χωροταξικό του πολεοδομικού συγκροτήματος διατύπωσε την πρόβλεψη ότι το σενάριο των μεγάλων συνενώσεων που οδηγεί στη δημιουργία 4 ή 5 δήμων είναι αυτό που τελικά θα επικρατήσει.

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές που δρομολογούνται στην υπηρεσιακή διάρθρωση του υπουργείου Υποδομών, αφού σημείωσε ότι είναι μία διαδικασία σε εξέλιξη, αναφέρθηκε σε κατάργηση 40 περίπου υπηρεσιών και οργανισμών και μετάταξη 200 περίπου μηχανικών σε υπηρεσίες των νέων ΟΤΑ και των περιφερειών, που θα δημιουργηθούν βάσει του σχεδίου “Καλλικράτης”. Όπως είπε, οργανισμοί όπως ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων σταδιακά θα καταργηθούν, ενώ υπηρεσίες όπως οι Ειδικές Υπηρεσίες Δημοσίων Έργων θα συγχωνευτούν. Για τη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε στη μετεξέλιξη του οργανισμού της “Εγνατία Α.Ε.” σε “Εγνατία Υποδομών”, ο οποίος θα απορροφήσει αρμοδιότητες από τις ΕΥΔΕ και θα αποτελέσει κέντρο σχεδιασμού και υλοποίησης για τη Βόρεια Ελλάδα.


Το αργότερο στις αρχές του 2014 θα είναι έτοιμη η βασική γραμμή του μετρό
Νωρίτερα το μεσημέρι, ο υφυπουργός Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης επισκέφθηκε το εργοτάξιο του μετρό στο σταθμό της πλατείας Δημοκρατίας (Βαρδάρι). Σε δηλώσεις του τόνισε ότι η βασική γραμμή του μετρό θα ολοκληρωθεί το αργότερο στις αρχές του 2014. “Έχουμε σχεδιασμό να τελειώσει στις αρχές του 2014 η βασική γραμμή, δηλαδή να κερδίσουμε πάνω από το μισό του χαμένου χρόνου και θα τον πετύχουμε αυτόν τον στόχο, έχοντας εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση του έργου, έχοντας ενισχύσει τις υπηρεσίες που κάνουν τις ανασκαφές, και φυσικά φέρνοντας τη διοίκηση και την εποπτεία του μετρό στη Θεσσαλονίκη”, τόνισε. Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι σύντομα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες ανάθεσης των μελετών για την επέκταση του μετρό προς την Καλαμαριά και προς τους δυτικούς δήμους της πόλης. Αναφερόμενος στις διαμαρτυρίες των εμπόρων της Εγνατίας για τον αποκλεισμό των καταστημάτων από τις λαμαρίνες των εργοταξίων, τις χαρακτήρισε δικαιολογημένες και επισήμανε ότι “από τις αρχές των Χριστουγέννων άρχισαν να δίνονται λύσεις σε συνεργασία με τις επιτροπές καταστηματαρχών, με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και την Αττικό Μετρό. Ακολούθως επισκέφθηκε την κεντρική αγορά, στο Καπάνι και στο Μοδιάνο, και μίλησε με καταστηματάρχες και πολίτες. “Η αγορά είναι παγωμένη, αλλά υπάρχει μια ανάσα και αυτό είναι παρήγορο. Το Πάσχα αυτό θα είναι δύσκολο, ψυχολογικά πολύ πιεσμένο και ελπίζω με την Ανάσταση να γυρίσουμε σελίδα”, τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.