Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Το 2014 έτοιμο το μετρό της Θεσσαλονίκης

Αγγελιοφόρος, 02/04/2010

Με μαύρα πανό σαν το... μαύρο Πάσχα που θα κάνουν πίσω από τα έργα του μετρό, όπως χαρακτηριστικά είπαν, υποδέχτηκαν χτες οι καταστηματάρχες της Μοναστηρίου τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Μαγκριώτη, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στο εργοτάξιο της πλατείας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη...

Ο κ. Μαγκριώτης διαβεβαίωσε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να καλυφθεί μέρος του χαμένου χρόνου και επανέλαβε ότι η βασική γραμμή του υπόγειου μέσου σε σταθερή τροχιά της Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμη το 2014.
«Είναι εμφανείς οι προσπάθειες που καταβάλλει η ''Αττικό Μετρό'' για να λυθούν τα προβλήματα και ειδικά σε περιοχές, όπως αυτή, που για πολλά χρόνια είναι αποκλεισμένες. Είναι δικαιολογημένες οι διαμαρτυρίες των καταστηματαρχών, αφού και σε περιόδους κατά τις οποίες δεν είχαμε εργασίες ή που οι εργασίες εκτελούνταν με πολύ αργούς ρυθμούς, τα καταστήματά τους ήταν αποκλεισμένα», σημείωσε ο υφυπουργός.
Προβλήματα
Ο κ. Μαγκριώτης επισήμανε ότι η κατασκευή ενός μεγάλου έργου όπως είναι το μετρό, σίγουρα δημιουργεί προβλήματα. «Ομως ο καλύτερος συντονισμός των κρατικών φορέων, αλλά και η συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, η καλή χρηματοδότηση, η καλή διοίκηση του έργου, περιορίζουν και λύνουν τα προβλήματα. Και αυτή είναι η επιδίωξη και ο στόχος μας από την πρώτη στιγμή».
Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις των καταστηματαρχών, τις χαρακτήρισε δικαιολογημένες. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι αυτοί θα είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι όταν λειτουργήσει η γραμμή του μετρό, γιατί θα πολλαπλασιαστεί η εμπορικότητα της περιοχής. «Ομως μέχρι τότε πρέπει να αντέξουν. Γι' αυτό θα πρέπει και η τοπική αυτοδιοίκηση να ικανοποιήσει μερικά από τα αιτήματα που από τα προηγούμενα χρόνια τίθενται, αλλά κωφεύει», είπε με νόημα. Τέλος, υπογράμμισε ότι στόχος είναι να ξεκινήσει και η κατασκευή του μετρό προς την Καλαμαριά.
«Με μεγάλη στεναχώρια βλέπω τους καταστηματάρχες που λένε ''κάντε κάτι να σωθούμε''», σχολίασε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης, ενώ ο εκπρόσωπος των καταστηματαρχών της Μοναστηρίου, Γιάννης Διαβάτης, σημείωσε ότι αναμένεται η ολοκλήρωση της αντικατάστασης των λαμαρινών από πλέγματα.
ΝΤΟΝΙΑ ΚΑΝΙΤΣΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.