Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Επίσκεψη Δημοτικού Σχολείου στο Μετρό

04/11/2010

Η πέμπτη τάξη του 88ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, επισκέφθηκε σήμερα το εργοτάξιο του Μετρό στην "Πλατεία Δημοκρατίας"...



 Τα παιδιά ενημέρωσε ο επικεφαλής του αρχαιολογικού τμήματος του σταθμού, Γιώργος Παπαζαφειρίου, για τις αρχαιολογικές ανασκαφές που πραγματοποιούνται στο σταθμό, για τα ευρήματα και ποια διαδικασία ακολουθείτε στις ανασκαφές.


Από την πλευρά της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ο Γιώργος Γουλτίδης ενημέρωσε τα παιδιά για το τι είναι το Μετρό, πως κατασκευάζεται και πως θα το χρησιμοποιούμαι στο μέλλον.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος26/11/10, 8:11 μ.μ.

    88ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης
    Τμήμα Ε2
    Ζαμπελίου 2-4, 54248
    Θεσσαλονίκη
    Θεσσαλονίκη 10-11-2010

    Αγαπητοί εργαζόμενοι και αγαπητές εργαζόμενες
    της ανασκαφής του ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ στην πλατεία Δημοκρατίας.
    Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε που μας δεχτήκατε στο χώρο της ανασκαφής στις 4 Νοεμβρίου το πρωί.

    Κύριε Γιώργο, η ξενάγησή σας μας άρεσε πολύ. Το σχέδιο της κάτοψης, μας κέντρισαν το ενδιαφέρον και μας εντυπωσίασε. Εκτιμούμε πολύ που μας το δείξατε, επειδή γνωρίζουμε ότι είναι σπάνιο παιδιά σαν κι εμάς να δούνε σχέδιο ανασκαφής.

    Κυρία Σαπφώ, σας ευχαριστούμε για την προετοιμασία που κάνατε για μας. Τα ευρήματα που μας δείξατε ήταν πολύ ενδιαφέροντα και πολύ εντυπωσιακά, όπως η βελόνα, το λυχναράκι, το κλειδί, το παιχνίδι, το τζάμι και γενικά όλα τα αντικείμενα. Καταλάβαμε ότι η σημερινή μας ζωή μοιάζει πολύ με την αρχαία. Χαρήκαμε ιδιαίτερα που είδαμε τους ανθρώπους που καθάριζαν τα κεραμικά κομμάτια και ελπίζουμε να καταφέρουμε να επισκεφτούμε του συντηρητές να τους δούμε όταν προσπαθούν να ξαναφτιάξουν τα αντικείμενα.

    Κύριε Βασίλη, όλα όσα μας δείξατε ήταν ξεχωριστά για μας. Μας άρεσαν πολύ οι τάφοι και ο φούρνος. Ήταν σημαντικό για μας που είδαμε το ρωμαϊκό δρόμο. Μας φάνηκε περίεργό που ο καμαρωτός τάφος ήταν στη μέση του δρόμου και δίπλα στην κουζίνα του σπιτιού. Καταλάβαμε ότι περνώντας ο χρόνος, αλλάζει ο τρόπος που χρησιμοποιείτε ο χώρος και ότι η δουλειά των αρχαιολόγων είναι δύσκολη αλλά ευχάριστη και συναρπαστική. Για όλα αυτά θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά.

    Λέμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, στους επόπτες του ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, που πήραν το ρίσκο να μας αφήσουν να δούμε από πιο κοντά την ανασκαφή. Σε όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες της ανασκαφής θέλουμε να τους πούμε ότι εκτιμήσαμε πολύ τον χρόνο που μας αφιέρωσαν, αλλά θέλουμε να ξέρουν ότι για μας ήταν μια σπάνια και αξέχαστη εμπειρία.


    Αν χρειαστείτε βοήθεια, θα ήταν τιμή για μας, χαρά και ευχαρίστηση να έρθουμε ως εθελοντές και εθελόντριες στην ανασκαφή. Θέλουμε πολύ να βοηθήσουμε για να προχωρήσει η ανασκαφή αλλά και να σας δείξουμε ‘ότι παρότι είμαστε μικροί είμαστε δημιουργικοί και χρήσιμοι.

    Με μεγάλη
    εκτίμηση, σεβασμό και πολλές ευχαριστίες
    οι μαθητές και οι μαθήτριες
    του Ε2 του 88ου Δημοτικού Θεσσαλονίκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/9/11, 4:21 μ.μ.

    καποτε πηγαινα κι εγω σε αυτο το σχολειο. τωρα ειμαι Γ λυκειου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.