Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Νέες απολύσεις στο μετρό

redalert, 31/08/2012
Δείτε τι λένε στο REDALERT εργαζόμενοι και διοίκηση της Αττικό Μετρό
Σε 21 απολύσεις εργαζομένων στις αρχαιολογικές ανασκαφές, προχώρησε η διοίκηση της Αττικό Μετρό ΑΕ.
Όπως δήλωσε το REDALERT ο αντιπρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στο μετρό Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Παππάς, σήμερα στο έργο εργάζονται περίπου 800 άτομα, 600 στο αρχαιολογικό και 200 στο υλικοτεχνικό κομμάτι του έργου...

«Οι απολύσεις ανακοινώθηκαν την Πέμπτη και την Παρασκευή. Στο έργο θα έπρεπε να εργάζονται 3.000 άτομα ώστε να γίνεται κανονικά οι εργασίες» τόνισε και συνέχισε: «η κοινοπραξία δεν δέχτηκε ούτε την πρόταση μας για εκ περιτροπής εργασία ώστε να μην γίνουν απολύσεις».
Σύμφωνα με τον ίδιο, πέραν των αρχαιολογικών ανασκαφών δεν υπάρχει άλλη πρόοδος στο έργο.
«Οι μετροπόντικες είναι σταματημένοι εδώ και έναν χρόνο εξαιτίας των απαλλοτριώσεων και δεν ξέρει κανείς πότε θα ξεκινήσουν πάλι» σημείωσε.
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και μέλος της διοίκησης της «Αττικό Μετρό», Κωνσταντίνος Ζέρβας, αναφέρει στο REDALERT ότι οι απολύσεις έγιναν καθώς μειώθηκε σημαντικά το αντικείμενο του έργου λόγω των καθυστερήσεων στις απαλλοτριώσεις και άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κατασκευή του μετρό και ήταν απαραίτητες.
Πάντως το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το μετρό είναι η χρηματοοικονομική δυσκολία που αντιμετωπίζει ο ανάδοχος του έργου, λόγω της κρίσης και του περιορισμού των δανειοδοτήσεων από τις τράπεζες. Έτσι, το επόμενο διάστημα είναι πολύ πιθανό ο εργολάβος να κηρυχτεί έκπτωτος ή να δηλώσει ο ίδιος αδυναμία συνέχισης του έργου με αποτέλεσμα περαιτέρω καθυστέρηση στην υλοποίηση της κατασκευής του μετρό.

του Δήμητρη Τσάκωνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.