Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Νέες απεργίες στο μετρό Θεσσαλονίκης

sofokleousin.gr, 31/10/2012
Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και πάλι οι εργαζόμενοι στα δύο σωματεία που συμμετέχουν στην κατασκευή του Μετρό Θεσσαλονίκης...



Από αύριο, Πέμπτη, οι 600 περίπου εργαζόμενοι του Σωματείου Εργαζομένων Μετρό Θεσσαλονίκης προχωρούν σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις.
Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι αντιδρούν σε περίπου 30 επαναπροσλήψεις εργατοτεχνιτών με βάση τους όρους της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, όπως αυτή διαμορφώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο κατ' επιταγήν της τρόικας, και όχι με βάση την κλαδική σύμβαση των οικοδόμων, με την οποία αμείβονται οι υπόλοιποι εργαζόμενοι. Μάλιστα, οι συγκεκριμένες συμβάσεις έχουν διάρκεια ενός μήνα.
Σε απεργίες είχαν προχωρήσει και την προηγούμενη εβδομάδα, όμως οι κινητοποιήσεις τους είχαν κριθεί παράνομες από το δικαστήριο, αλλά όχι καταχρηστικές. «Από αύριο ξεκινάμε νέο κύκλο 24ωρων, επαναλαμβανόμενων απεργιών, καθώς είναι ανεπίτρεπτο να παράγουμε με συναδέλφους το ίδιο έργο και να αμειβόμαστε διαφορετικά», δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου, Χάρης Κυπριανίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.