Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Νέες απεργίες στο Μετρό Θεσσαλονίκης

spirospero.gr, 31/10/2012
Σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν από αύριο Πέμπτη οι 600 περίπου εργαζόμενοι του Σωματείου Εργαζομένων Μετρό Θεσσαλονίκης...


Οι συγκεκριμένοι αντιδρούν σε περίπου 30 επαναπροσλήψεις εργατοτεχνιτών με βάση τους όρους της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας κι ενώ δε διαφαίνεται φως στο τούνελ σχετικά με την κατασκευή του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Οι όροι της σύμβασης που καλούνται να υπογράψουν οι επαναπροσλαμβανόμενοι είναι εκείνοι που έχουν διαμορφωθεί τον περασμένο Φεβρουάριο κατ' επιταγήν της τρόικας, και όχι με βάση την κλαδική σύμβαση των οικοδόμων, με την οποία αμείβονται οι υπόλοιποι εργαζόμενοι. Οι εν λόγω συμβάσεις έχουν διάρκεια ενός μήνα.
Σε απεργίες είχαν προχωρήσει και την προηγούμενη εβδομάδα, όμως οι κινητοποιήσεις τους είχαν κριθεί παράνομες από το δικαστήριο, αλλά όχι καταχρηστικές. "Από αύριο, Πέμπτη, ξεκινάμε νέο κύκλο 24ωρων, επαναλαμβανόμενων απεργιών, καθώς είναι ανεπίτρεπτο να παράγουμε με συναδέλφους το ίδιο έργο και να αμειβόμαστε διαφορετικά", δηλώνει ο πρόεδρος του σωματείου, Χάρης Κυπριανίδης.

Την Παρασκευή οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στο εργοτάξιο στην Αγίας Σοφίας και από εκεί θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Χθες, στο μεταξύ, οι περίπου 150 εργαζόμενοι στον κατασκευαστικό τομέα προχώρησαν σε τετράωρη στάση εργασίας και συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της "Αττικό Μετρό ΑΕ" στη Θεσσαλονίκη, διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων τους, αναφέρει δημοσίευμα του Αγγελιοφόρου.

Αντίστοιχα, οι εργαζόμενοι στον κατασκευαστικό τομέα προγραμμάτισαν συγκέντρωση για σήμερα Τετάρτη στο εργοτάξιο της Ανάληψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.