Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Διαμαρτυρία εργαζομένων στο Μετρό

voria.gr, 30/10/2012
Δεδουλευμένα των μηνών Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου διεκδικούν πάνω από 100 εργαζόμενοι στον κατασκευαστικό τομέα του Μετρό Θεσσαλονίκης...


Πάνω από 100 εργαζόμενοι στον κατασκευαστικό τομέα του Μετρό Θεσσαλονίκης είναι συγκεντρωμένοι στα γραφεία της Αττικό Μετρό, στην πόλη.
Οι εργαζόμενοι διεκδικούν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα των μηνών Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου, που τους χρωστάει ο ανάδοχος, ο οποίος, όπως υποστηρίζουν, δεν τους έχει δώσει καμία υπόσχεση για την καταβολή τους. Ζητούν μάλιστα να πληρωθούν από την Αττικό Μετρό.

Σε συνομιλία που είχε με τους εργαζομένους η διοίκηση της Αττικό Μετρό, δόθηκε η διαβεβαίωση πως θα ασκηθούν όλες οι δυνατές πιέσεις στον ανάδοχο, για να διευθετηθεί το θέμα, υπογραμμίζοντας πάντως πως είναι υποχρέωση του αναδόχου και όχι της Αττικό Μετρό, η πληρωμή των εργαζομένων.
Να σημειωθεί πως αντίστοιχο θέμα με καθυστέρηση πληρωμής των εργαζομένων από την ανάδοχο κοινοπραξία είχε προκύψει και τον Ιούνιο του 2012. Τότε η Αττικό Μετρό είχε αναλάβει να πληρώσει η ίδια τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της Αττικό Μετρό τόνισε στους εργαζόμενους ότι για να αναλάβει να τους πληρώσει πρέπει να προχωρήσουν στις απαραίτητες κινήσεις ώστε να ενεργοποιηθεί η διαδικασία όχλησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.