Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Μαθητές στη Θεσσαλονίκη έφτιαξαν το μετρό, την υποθαλάσσια αρτηρία κι άλλες εντυπωσιακές κατασκευές

www.thestival.gr, 26/09/2013
Η Όπερα του Σίδνεϋ, υποβρύχιο ξενοδοχείο στο Ντουμπάι, εστιατόριο σε σπηλιά στη Ν. Ιταλία, Ο Βοτανικός Κήπος της Κορνουάλης και πολλά άλλα μνημεία, χώροι πρασίνου και κτίρια στο εξωτερικό αλλά και τη χώρα μας, ενέπνευσαν τους μαθητές του 6ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι έστησαν για 12η συνεχόμενη χρονιά έκθεση με εντυπωσιακές κατασκευές που έφτιαξαν στο πλαίσιο του μαθήματος της τεχνολογίας...

Περισσότερα από ογδόντα παιδιά εργάστηκαν καθ' όλη τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς σε ομάδες των 11 ατόμων, ενώ 53 μαθητές εργάστηκα ατομικά και το αποτέλεσμα της δουλειάς τους ήταν εντυπωσιακό. Ανάμεσα στις κατασκευές το Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ, το ξενοδοχείο Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική, ο Λευκός Πύργος και ο ιερός Ναός του Τιμίου Προδρόμου. Οι μαθητές που είχαν μεγαλύτερη φαντασία έφτιαξαν το μετρό και την υποθαλλάσια αρτηρία της Θεσσαλονίκης.
Η έκθεση θα λειτουργήσει για το κοινό μέχρι και τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου. Οι εκδηλώσεις που οργανώνονται το διάστημα αυτό με πρωτουβουλία του 6ου Γυμνασίου είναι αφιερωμένες στον Σύλλογο ατόμων με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες, Αμυμώνη.
Μακέτα 1: ΝΟΗΣΙΣ

Μακέτα 2: Μετρό Θεσσαλονίκης

Mακέτα 3: Λευκός Πύργος

Η Έκθεση

Μακέτα 5: Όπερα του Σίδνεϋ

Μακέτα 6-7: Πόρτο Καρράς


Μακέτα 8: Θόλος του Ωκεανού- τεχνητή πλαζ στην Ιαπωνία

Μακέτα 9: Βοτανικός Κήπος Κορνουάλης

Μακέτα 10: Εστιατόρια σε σπηλιά στη Ν. Ιταλία

Μακέτα 11: Υποβρύχιο ξενοδοχείο στο Ντουμπάι

Μακέτα 12: Υποθαλάσσια αρτηρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.