Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

ΚΑΣ: Αναβλήθηκε η εξέταση μελέτης για τις αρχαιότητες στο μετρό Θεσσαλονίκης

newsbomb.gr,30/07/2014

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα εξέταση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) συζήτηση της κατατεθείσας από την εταιρεία «Αττικό Μετρό» μελέτης ανάδειξης αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου, του υπό κατασκευή μετρό Θεσσαλονίκης.
Την αναβολή ζήτησε με επιστολή προς το υπουργείο Πολιτισμού ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, προκειμένου να υπάρξει περισσότερος χρόνος για να μελετηθεί επαρκώς η πρόταση.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ΚΑΣ, η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού και πρόεδρος του Συμβουλίου, Λίνα Μενδώνη, επισήμανε: «Οι συναρμόδιες διευθύνσεις του υπουργείου Πολιτισμού έχοντας λάβει από το Αττικό Μετρό τη μελέτη και αφού την έστειλαν στις συναρμόδιες εφορείες για να εκφράσουν την άποψή τους, είχαν απόλυτη ετοιμότητα ώστε να εισαχθεί το θέμα. Παρ’ όλα αυτά, με επιστολή του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζήτησε την αναβολή γιατί δεν είχε χρόνο να μελετήσει την πρόταση και εξέφρασε κάποιες επιφυλάξεις κατά πόσο οι εφορείες είχαν σχηματίσει σαφή άποψη καθώς υπήρχαν δύο εκδοχές της μελέτης, μία πρωιμότερη και μία υστερότερη. Δεχθήκαμε την αιτούμενη αναβολή παρά το γεγονός ότι υπάρχει η βούληση το μετρό να μην καθυστερήσει».

Το θέμα αναμένεται θα επανεισαχθεί σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις, τον Σεπτέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.