Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Σ.Σιμόπουλος: «Αρχές του 2018 η βασική γραμμή του μετρό»

karfitsa.gr,03/08/2014

Επίθεση στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης εξαπολύει μέσω της συνέντευξής του στον «Αγγελιοφόρο της Κυριακής» ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων , Στράτος Σιμόπουλος, την οποία κατηγορεί για το θέμα της προσφυγής στα δικαστήρια για τα αρχαία στο Σταθμό Βενιζέλου , ότι «καθυστερεί το έργο αδικαιολόγητα , αλλάζει θέσεις με ταχύτητα πολυβόλου και προσπαθεί να είναι ‘’και με τον αστυφύλαξ και με το χωροφύλαξ’’ » Όμως, όπως επισημαίνει , το έργο θα παραδοθεί , έστω και αν δεν γίνουν ο σταθμός Βενιζέλου , αλλά και ο σταθμός Βούλγαρη που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

‘Όπως δηλώσει στη συνέντευξη του ο κ. Σιμόπουλος «Εδώ στη Θεσσαλονίκη η κατασκευή κόμβων της Δυτικής Περιφερειακής είναι γεγονός. Το ίδιο συμβαίνει και στους οδικούς άξονες προς Ποτίδαια και Κασσανδρεία και προς Γαλάτιστα στη Χαλκιδική. Με γρήγορους ρυθμούς υλοποιείται επίσης και ο κάθετος άξονας της Εγνατίας προς Προμαχώνα, Ακόμη , τέλος του 2015 θα είναι έτοιμη η επέκταση του αεροδιαδρόμου στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» , το οποίο έτσι θα μπορεί να δέχεται υπερατλαντικές πτήσεις. Κανονικά εκτελείται και η σύνδεση του λιμανιού με τον ΠΑΘΕ. Δεν πρέπει τέλος να ξεχνάμε και τα έργα της σχολικής στέγης που υλοποιούνται , όπως και τα έργα αναβάθμισης των νοσοκομείων. »

Στη συνέχεια ο κ Σιμόπουλος τονίζει πως , τις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί σύμβαση για την κατασκευή της νέας πτέρυγας των χειρουργείων του ΑΧΕΠΑ. Αναφορικά με το μετρό Θεσσαλονίκης και την ύπαρξη σχετικού χρονοδιαγράμματος δηλώνει πως, αρχές του 2018 η πόλη θα μπορεί να έχει τη βασική γραμμή χωρίς τους 2 σταθμούς. Με την επέκταση προς την Καλαμαριά δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και στα μέσα του 2018 θα έχει ολοκληρωθεί το έργο ενώ τέλος τόνισε πως, η «Αττικό Μετρό» εκπονεί και τις μελέτες για Σταυρούπολη .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.