Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Συνάντηση Κουτσούμπα με εργαζομένους του μετρό Θεσσαλονίκης

zougla.gr,06/09/2014

Συνάντηση με εκπροσώπους του σωματείου εργαζομένων στο υπό κατασκευή μετρό της Θεσσαλονίκης είχε το απόγευμα του Σαββάτου ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν τον κ. Κουτσούμπα για τα εργασιακά και μισθολογικά τους ζητήματα (ημερομίσθια, συμβάσεις κ.ά.), για θέματα που αφορούν στις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στον χώρο εργασίας τους, αλλά και για τα προβλήματα που προκύπτουν γενικότερα για την πόλη από τις καθυστερήσεις στην κατασκευή του έργου. Παράλληλα, του επεσήμαναν την ανάγκη να εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση για να συνεχιστούν τα αρχαιολογικά έργα.

Από τη μεριά του, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι το ΚΚΕ θα επιδιώξει με παρεμβάσεις στη Βουλή και την Ευρωβουλή, αλλά και με τη στήριξη του αγώνα των εργαζομένων, να αναδειχτούν αυτά τα προβλήματα και να υπάρξουν λύσεις.

Είπε, επίσης, πως απαιτείται ενιαίος αγώνας από όλους τους εργαζομένους στο μετρό της συμπρωτεύουσας σε συντονισμό με τους άλλους εργαζομένους και τον λαό της Θεσσαλονίκης, για τη διεκδίκηση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και τη γρήγορη κατασκευή του έργου.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.